avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Acum 3 ani, o persoana straina a inregistrat un mijloc ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Acum 3 ani, o persoana straina a inregistrat un mijloc de transport ...

Acum 3 ani, o persoana straina a inregistrat un mijloc de transport care nu imi apartine, la Directia Finante Publice Locale (Impozite si taxe) a Municipiului Buzau folosind adresa mea din Bucuresti, Sectorul 2. Este foarte probabil ca adresa sau informatiile sa fi fost obtinute in urma unei tranzactii de materiale de constructii avute loc in Municipiul Buzau, acum cativa ani.

Dupa primii 2 ani, am facut o sesizare online(e-mail) catre Directia Finante Publice Locale (Impozite si taxe) a Municipiului Buzau pentru a sesiza eroarea adresei si faptul ca persoane cu numele de pe instiintare nu locuieste la aceasta adresa, in urma caruia nu am primit niciun raspuns.

Mentionez ca pana in prezent, debitele si majorarile de intarziere din instiintare nu au fost achitate de aceasta persoana.

In al 3-lea an, am primit inca o instiintare de plata, cu acelasi Rol nominal unic si cu obligatiile neplatite, dar de aceasta data, numele contribuabilului de pe instiintare a fost schimbat in numele meu si nu inteleg de ce. Nu am depus niciun act in acest sens.

Avand in vedere situatia descrisa, va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru a rezolva aceasta situatie abuziva.

In situatia in care functionarii publici ai Directiei Finante Publice Locale (Impozite si taxe) a Municipiului Buzau, modifica informatiile personale din registre dupa bunul plac, fara a verifica veridicitatea documentelor si a actelor (in special, atunci cand s-a facut inscrierea mijlocului de transport), consider ca nu ma pot adresa acestei institutii fara repercursiuni asupra mea privind proprietatea obligatiei de plata din instiintare.

Astfel, dilema mea este urmatoarea:
Daca nu fac nimic, iar datoria acestei persoane la impozitul local se acumuleaza in timp, este posibil ca Directia Finante Publice Locale (Impozite si taxe) a Municipiului Buzau sa ma actioneze pe mine in judecata doar pe baza adresei mele din Bucuresti si a numelui meu?

Daca este posibil ca aceasta institutie sa ma actioneze pe mine in judecata pentru recuperarea datoriilor, as dori sa stiu care sunt caile legale de urmat pentru a remedia acesta situatie inainte.
Adica, cui sa ma adresez si pe cine sa sesizez (avocati, politie, DNA, etc.).

Va rog sa ma ajutati si va multumesc pentru orice sfat, deoarece nu vreau sa ajung sa imi vand locuinta doar pentru a scapa de abuzul functionariilor publici din Directia Finante Publice Locale (Impozite si taxe) a Municipiului Buzau.





Cel mai recent răspuns: Lady64 , utilizator 11:31, 13 Iulie 2021
Va angajati un avocat, mergeti la politie pentru fals in acte .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre cum devii victima incompetentei functionarilor de la directia taxe si impozite. mateigeamina mateigeamina Povestea incepe undeva in anul 2006. In acel an, sotul meu, a primit o instiintare de plata (de la Directia Taxe si Impozite) prin care i se comunica ca are ... (vezi toată discuția)
Cuantum cote din impozitul pe venit si impozitul pe salarii ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti care sunt (sau un link unde unde pot gasi) procentele cotelor defalcate din bugetul de stat catre unitatile ... (vezi toată discuția)
Plata impozitelor locale(casa+masina+etc.) Mircea Cristian Mircea Cristian 1.Care sunt reglementarile de plata ale impozitelor locale?Care este perioada pina se face discount(si care este acesta?) si de cind se percep penalitati(si ... (vezi toată discuția)