avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Carantina
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Carantina

Buna. Sunt romanca cu rezidenta in Anglia. Am parasit Marea Britanie pe data de 17.07.21 cu sotul meu de nationalisation slovaca si cei doing copii care s-au nascut in Anglia, deci sunt de nationalitate engleza si au passport englez. Ei doing au primit stampile in passport, eu si sotul meu nu. Am stat 12 zile in Republica Slovaca (la familia sotului) si la sfarsitul zilei 13 Am intrat in Romania, unde la punctual vamal m-i s-a impossible carantina de 14 zile. Sunt singura care am intrat in carantina, avand o singura doza a vaccinului Pfizer. (Sotul are ambele doze, iar copii au sub 6 ani). In vama am fost asigurata ca daca sun a doua zi la CJCCI voice fi derogata pentru ca am petrecut 13 zile in Slovacia. A doua zi la prima ora i-am sunat, si am fost informata ca legislatia impune carantinarea celor veniti din zona Rosie ( ignorant faptul ca Republica Slovaca este zona verde) mentionez ca in decursul acestei 2 saptamani am facut 3 teste PCR, una in Anglia si doua in Slovacia, toate negative. Am scris si la ISU Bihor, unde mi s-a spurs acelasi lucru: legislation impune intrarea in carantina a celor veniti din zona Rosie. Va rog frumos sa ma ajutati la cine sa apelez unde oamenii au ceva logica, si nu doar se ascund dupa legislatie!
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2021
anamaria.vlm, utilizator
Cel mai recent răspuns: anamaria.vlm , utilizator 08:28, 1 August 2021
Nicăieri în lumea asta nu se ia nimeni după logica, legile se respectă ad litteram.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Logica juridica se folosește la interpretarea legii și nu separat de lege sau în contra normei de drept.
În aceasta materie, legea are o precizie ridicata dar pot exista interpretări dacă nu sunt contrare literei legii.

Aveti dreptul.de a contesta în justitie carantinarea.
Este insa mult de analizat la cazul.dvs. din partea apărării.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu ma intelegeti gresit! Ma consider cetatean bun; nu am incalecat niciodata leagea si fac tot posibilul ca asta sa nu se schimbe, insa mi se pare absurd implementarea legii in acest caz. De exemplu: daca veneam direct din zona Rosie, a 8a zi puteam cere testarea si, in cazul testului negativ, iesi din carantina ziua a zecea. Repet am trei teste negative in decursul a 13 zile, ultima cu mai putin de 40 de ore de a intra in tara; de asemenea sotul meu, copii si parintii mei, la care stam cat timp suntem in tara NU trebuie sa stea in carantina. Deci va intreb din nou: chiar se implica legea in aceste conditii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul.de a contesta.
Veți avea termen de judecata în cel mult 3 zile.
Vedeți ce va iesi.
Sunt situații în care procesele se pot castiga și la un mod surprinzător.

Este o situatie aiurita...
Ultima modificare: Duminică, 1 August 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc petru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am sosit ieri 25 dec din anglia în românia, pe data de 23 dec ... ovidiutgjiu ovidiutgjiu Am sosit ieri 25 dec din Anglia în România, pe data de 23 dec am făcut testul Covid la plecarea din Anglia, rezultatul fiind negativ totuși sânt obligat ... (vezi toată discuția)
[covid - tari terte] buna ziua, as avea o intrebare, autoritățile au stabilit condiții ... RamonaBG RamonaBG Buna ziua, As avea o intrebare, autoritățile au stabilit condiții pentru strănii care vin în România din state terţe, indiferent de lista pe care ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)