avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Curs platit-nu s-a desfasurat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Curs platit-nu s-a desfasurat

Buna ziua,

In decembrie anul trecut am achitat la "pret promotional", doua cursuri de formare, unul deja incepuse si m-am inrolat din mers, la al-doilea trebuia sa fiu anuntata cand incepe. Intial a fost anuntata ca in martie-aprilie, nu s-a mai intamplat nimic. Am solicitat adeverinta de formare pentru primul curs nu mi-au eliberat, am solicita sa ma retrag si sa mi se dea banii inapoi: mi s-a spus ca am semnat un contract ( si termenul de retragere este de 15 zile, in conditiile in care cursul 2 nu a inceput) si ca nu primesc niciun ban. I-am rugat sa imi spuna macar cand incepe cursul...mi-au promis ca in iulie. Nu s-a intamplat nimic. Cum as putea sa imi recuperez banii?
In contract sunt prevazute urmatoarele obligatii:
2.2. Prestatorul îşi rezervă dreptul de a amâna organizarea cursului din motive obiective.
2.3. In situatia mentionată la pct. 2.2., beneficiarul are opţiunea transferului la un alt curs din programa [editat], prin transmiterea unui mail de confirmare a opțiunii alese la adresa de e-mail [editat]

6. Drepturile si obligatiile prestatorului
6.1. Să presteze serviciile contractate cu profesionalismul şi promptitudinea cuvenite angajamentului contractual asumat.
6.2. Să asigure evaluarea corespunzătoare a cursantilor şi să elibereze certificate de participare si/sau absolvire (în cazul în care cursul se finalizează cu proiect de absolvire).
6.3. Prestatorul detine drepturile de autor asupra suportului de curs, orice utilizare a acestuia, prin orice mijloc fiind permisă doar în urma unui accept prealabil scris din partea prestatorului.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 14:02, 13 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Și drepturile cursantului care sunt?

Am solicitat adeverinta de formare pentru primul curs nu mi-au eliberat

Adeverință de formare... Ce mai e și aia? :) Faceți reclamație la ANPC.
Aveți mailuri prin care să dovediți ce spuneți? E important.

Cum as putea sa imi recuperez banii?

Mergeți cu contractul la un avocat. E posibil să găsească motive pentru o notificare care să îi facă să-i restituie.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2021
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am citit recenziile pe care le au pe Google. Sunt câțiva foști cursanți care și-au recuperat banii după ce au apelat la ANPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, săptămâna trecută m-am înscris la un curs de ... ion.andrei9 ion.andrei9 Bună ziua, săptămâna trecută m-am înscris la un curs de formare profesională care este format din 7 săptămâni. După prima săptămână am constatat ... (vezi toată discuția)
Doresc reziliere contract și suma achitată ion.andrei9 ion.andrei9 Bună ziua, săptămâna trecută m-am înscris la un curs de formare profesională care este format din 7 săptămâni. După prima săptămână am constatat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, în luna februarie m-am înscris la un curs online ... Otilia_1 Otilia_1 Bună ziua, în luna februarie m-am înscris la un curs online cu durata de 4 luni . Prețul acestuia era de 4800, ce se puteau achita integral sau în 4 rate ... (vezi toată discuția)