avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua sper ca site ul mai este funcțional.. Sunt ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua sper ca site ul mai este funcțional.. Sunt cetățeancă ...

Buna ziua sper ca site ul mai este funcțional..
Sunt cetățeancă a Republicii Moldova de curind am primit cetățenie română,luna aceasta deja trebuie sa imi vina certificatul de naștere..
Nu sunt casatorita legal cu cetatean romîn,dar avem un copil de 2 ani..
Eu nu mai vreau sa trăiesc cu tatal copilului din anumite motive.
Unde trebuie sa ma adresez pentru a depune pentru custodia copilului mentionez ca copilul are si cetățenie moldoveneasca ca act certificat de naștere..
Ce sanse am ca copilul sa fie incredintat mie? Sunt casnica deoarece cresc copilul bineînțeles nu am casa in Romania dar in Republica Moldova ce trebuie sa fac ca sa obtin custodia totala? De la tatal copilului nu cer nimic nici măcar pensia alimentara,sa vina sa dea cit il lasa inima ..
Imi doresc decit sa obtin custodia deoarece eu am grija de el 24 din 24 de ore ,el nu se implica nici macar in educație copilului,au fost certuri si din cauza asta ..
Va rog mult dați mi un sfat ce trebuie sa fac...

Va mulțumesc frumos..!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:41, 21 August 2021
Buna ziua,
Cel mai bun sfat, dupa parerea mea, este sa consultati un avocat.
Alegeti unul din lista de mai jos sau recomandat, sau...
www.avocatnet.ro/Avocat-din-...
Daca locuiti in Romania atunci procesul dvs se va judeca aici.
Autoritatea parinteasca exclusiva se obtine daca sunt indeplinite anumite conditii expres prevazute de lege.
Ca sa va aflati sansele este indicat sa contactati un avocat pentru o consultanta astfel incat sa-i expuneti pe larg toata povestea dvs, de la conceperea copilului si pana in prezent, acest lucru fiind nevoie si pentru stabilirea strategiei de atac/ aparare.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2021
Avocat Neagu Elena, Avocat
Mulțumesc frumos, pentru rapiditatea dvs..
Orcum aveam in plan sa contactez si un avocat..
O zi frumoasa..
Sunt multe aspecte de analizat in cazul dvs astfel incat nu aveti cum sa primiti un raspuns elaborat aici, ci doar scurte lamuriri si indrumari.
Strategia de aparare se stabileste in particular cu avocatul in functie de probele concrete prezentate, intreaga situatie de fapt, astfel incat totul sa poata fi interpretat conform intereselor dvs.
Alegeți un avocat de pe forum sau recomandat care sa fie disponibil si sa corespundă cerințelor dvs.
Sa ne scrieti cum ati rezolvat. Personal, dupa obtinerea certificatului de nastere pentru dvs. si pentru copil (sa nu uitati sa solicitati si pt. el) daca stati in Romania va indic sa solicitati buletinul mai apoi sa va adresati judecatoriei pentru a obtine sentinta de incredintare si fixare a domiciliului minorului. Daca insa locuiti in Republica Moldova atunci solicitati pasaportul CRDS de la ambasada/consulat dupa care va adresati instantelor moldovene pentru custodia copilului. In acest caz va trebui ulterior sa va adresati Tribunalului pentru exequator-ul sentintei eliberate de autoritatile din Republica Moldova. De aceea ar fi mai usor sa va adresati direct instantei/judecatoriei din Romania pentru a nu mai trebui sa mergeti ulterior la Notar.

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in italia natalia88 natalia88 buna ziua, ma numesc Natalia,mam nascut in Republica Moldova si am 2 cetatenii moldoveneasca si romana.acum 4 luni am nascut in Italia si am vrut sa intreb ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu minor in moldova valentinabitca valentinabitca Buna ziua. Am avut o mica vacanta in R.Moldova, si am reusit sa-i fac in Chisinau fetitei mele de 3 luni certificat de nastere moldovenesc, ea fiind nascuta in ... (vezi toată discuția)
Buna eu sunt din republica moldova dar sunt casatorita cu un român ... Baba roxana Baba roxana Bua eu sunt din republica moldova dar is casatorita cu un romin am o fetita care ii poarta numele de famili dar nui trecut ca tata in certificat si soecific ca ... (vezi toată discuția)