avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie cu minor in Moldova
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie cu minor in Moldova

Buna ziua. Am avut o mica vacanta in R.Moldova, si am reusit sa-i fac in Chisinau fetitei mele de 3 luni certificat de nastere moldovenesc, ea fiind nascuta in Romania, Bacau anul acesta in august.(Are si certificat de nastere romanesc)
Am si eu o intrebare pot calatori cu ea in R.Moldova fara a fi insotita de sot doar cu certificatul moldovenesc si pasaportul romanesc, eu avand aici in Romania doar carte de rezident.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:15, 3 Noiembrie 2011
Certificatul de nastere este un document de stare civila si nu un act de identitate.

Puteti merge singuri in Republica moldova cu pasaportul minorei si o declaratie notariala din partea tatalui.
Certificatul de nastere, fie el romanesc sau moldovenesc, nu atesta custodia copilului numai la unul din parinti, pentru ca numai in aceste conditii puteti merge in alta tara fara acordul celuilalt parinte.
In concluzie, va trebuie declaratie la notar de la tatal copilului, ca este de acord sa parasiti tara, pentru ca si R. Moldova are aceleasi cerinte.
Probabil v-ati gandit ca la romani sa aratati certificatul moldovenesc, iar la moldoveni certificatul din Romania.
Nu cred ca va merge, fara acordul tatalui.
Nu , nu m-am gandit asa.Doar ca sotul avand aici serviciu stabil, ma gandeam ca poate reusesc sa merg singura in Moldova, dar am inteles ca m nevoie de declaratie de la notar.
Merci de raspuns.
Si nu uitati de pasaport pentru copil :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate trece vama un minor? vovasw vovasw eu am facut la copilul meu pasaport strain .Vreau sa ma duc an Rusia.Am s-al pot trece peste granite fara procura de la sot? (vezi toată discuția)
Pasaport pentru copil cu parinti din republica moldova bebibebo bebibebo Copilul s-a nascut anul acesta, are toate actele pe Republica Moldova, acolo este locul nasterii si domiciliu. Prin toate actele ma refer la certificat de ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor insotit de un parinte decasap decasap Buna ziua, am o intrebare la care nu am gasit raspuns pe forum. Sotia impreuna cu copilul minor vor calatori din Madrid in Chisinau si viceversa. Sotia are ... (vezi toată discuția)