avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere copil nascut in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere copil nascut in Italia

buna ziua, ma numesc Natalia,mam nascut in Republica Moldova si am 2 cetatenii moldoveneasca si romana.acum 4 luni am nascut in Italia si am vrut sa intreb ce certificat de nastere este necesar pentru a pleca acasa in MD. sau putem pleca cu acest italian.in Italia suntem pe baza pasapoartelor romane.sau putem sal facem la Ambasada Romaniei in MD
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 00:57, 4 August 2012
Certificatul de nastere nu este document de calatorie.
Daca plecati in R. Moldova, contactati eventual ambasada/consulatul lor pentru a afla care este procedura pentru obtinerea unui document de calatorie moldovenesc pentru copil.

In ce priveste legislatia romana este necesar sa solicitati transcrierea/inscrierea certificatului de nastere italian in registrele de stare civila romanesti si sa obtineti certificat de nastere romanesc: [ link extern ]
Apoi puteti solicita si pasaport romanesc: [ link extern ]
Pentru informatii suplimentare va sugerez sa contactati ambasada sau consulatul roman in circumscriptia caruia aveti domiciliul/resedinta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2012
yvk, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate trece vama un minor? vovasw vovasw eu am facut la copilul meu pasaport strain .Vreau sa ma duc an Rusia.Am s-al pot trece peste granite fara procura de la sot? (vezi toată discuția)
Casatoria dintre un cetatean roman și un cetatean strain (republica moldova) MirelaCostin MirelaCostin Eu sunt de cetatenie moldoveanca, fara pasaport roman, locuiesc in Republica Moldova, iar iubitul meu este de cetatenie roman, locuieste in Italia, are permis ... (vezi toată discuția)
Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)