avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... M-a trimis functionarul public la plimbare!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

M-a trimis functionarul public la plimbare!

M-a trimis functionarul publicla plimbare!


Mama mea, fiind in etate si avand probleme medicale, deplasandu-se cu dificultate, mi-a facut procura speciala la notar ca sa ii reprezint interesele la institutiile statului.
Doreste mama sa dezbata o succesiune dupa bunicii ei. Are nevoie de certificatele bunicilor de deces deoarece s-au pierdut o data cu vremurile.
Am facut rost de cererile tip necesare, am pus-o sa le completeze si sa le semneze si am pornit catre SPCLEP.
Functionarul din cadrul biroului de stare civila mi-a taiat elanul. Îi arat procura si imi spune ca imi trebuie procura speciala. II arat titlul procurei unde chiar scrie procura speciala. Imi spune pe urma ca trebuie sa vina mama, fiindca este nevoie de o procura unde sa scrie ca sunt mandatat sa solicit certificat de deces.
Ii arat ca scrie in procura ca sunt mandatat sa o reprezint la toate institutiile statului plus ca, sunt mandatat pentru urmatoarele:
- "..mandatarul meu va putea sa intenteze si sa sustina orice actiune civila si/sau penala, sa ma apere contra cererilor indreptate impotriva mea......va face orice declaratii si cereri, va solicita de la organele competente orice acte, documente, adeverinte, avize etc, necesare. [...] Pentru aducerea la indeplinire a prezentului mandat, mandatarul meu este imputernicit cu cele mai depline puteri, va solicita, depune, si ridica orice acte si documente, va face orice cerere si declaratie........va face orice operatiuni nenominalizate in prezentul mandat, dar necesare pentru indeplinirea lui, conform art 2016 alin 3 Cod Civil, semnand valabil in numele meu si pentru mine oriunde va fi necesar in legatura cu acest mandat, semnatura sa fiindu-mi opozabila.
Să îndeplinească toate formalitățile necesare la Primărie....."
Functionarul de la starea civila mi-a dat cu flit, cu procura cu tot, zicandu-mi sa vina mama, ca abia au avut control si nu vrea probleme.

Acum.,..eu ce pot face? N-o pot lua pe mama pe sus cum vor functionarii statului...
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:36, 20 August 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o sesizare în scris pe care o depuneti cu nr de înregistrare,sesizare pe care o adresați conducerii instituției respective si in care prezentati peoblemadvs.
"va face orice operatiuni nenominalizate in prezentul mandat, dar necesare pentru indeplinirea lui"
pe langa operatiunile mentionate de dvs (cuprinse in al doilea alineat al procurii), care este scopul general al mandatului (cuprin in primul alineat) - imputernicesc pe .... sa ma reprezinte in scopul ... (care)?
Scopul principal este acela al reprezentarii in cadrul unui proces pe speța fondului funciar și la toate instituțiile statului (Primărie, Prefectură, Curtea de Apel, OCPI, Casa de Pensii, etc). Presupun că Serviciul de Evidență a Populației este în "curtea" Primăriei, deci....
Funcționarul public de la Starea Civilă vrea să vadă o procură specială unde scrie ca la proști - "cutare mandatez acest om să solicite în numele meu certificatul cutare.."
Ori noi am găsit un notar care ne-a făcut o Procură Specială care să cuprindă tot, putere deplină..

MihailZC a scris:

"va face orice operatiuni nenominalizate in prezentul mandat, dar necesare pentru indeplinirea lui"
pe langa operatiunile mentionate de dvs (cuprinse in al doilea alineat al procurii), care este scopul general al mandatului (cuprin in primul alineat) - imputernicesc pe .... sa ma reprezinte in scopul ... (care)?


La toate instituțiile statului care au legătură cu procesul dvs funciar.
Ce legătură are SPCLEP cu certificatele de deces ale bunicilor? Pe alea le obțineți de la starea civila.
De asta nu sunt bune procurile foarte generale, iar oamenii se supăra când ii înghesui și ii întrebi pentru ce le trebuie mai concret.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2021
raluk0207, utilizator
Doamnă notar Raluca, înțeleg că e dimineață, dar nu mai sări ca arsă să judeci că pici în jos, nu în sus.
Un coleg de-al dumitale a făcut procura aceasta super șmecheră și te apuci dumneata să contești/judeci un înscris cu "poate", "dacă", "uite domle' cum sare cetățeanul aista" ețetera' ețetera' ețetera'..
Eu mi-am expus doaleanța în conformitate cu esența site-ului.
Dacă doream să fiu certat mă duceam la popă!!!!!!!.........sau la Ofițerul de la Starea Civila cu o procură pe care NU scrie ca la proști speța pentru care sunt mandatat!!!!! Că deh..
Actul în sine NU ESTE DOAR PENTRU SPEȚA FONDULUI FUNCIAR!
Este o procură specială, în care mie, ca mandatar, îmi sunt atribuite puteri depline să reprezint o persoană la toate instituțiile statului PENTRU ORICE SPEȚĂ NENOMINALIZATĂ! Plus în alte spețe la aceste instituții.
Scrie mai multe, dar nu expun tot ce conține, v-ați lumina dintr-o dată. Vă pot dărui numărul de telefon al notarului, poate vă actualizați și dvs.
Mi se pare normal să iei dumneata apărarea funcționarului public, doar sunteți colegi....la Stat.

A, și în încheiere:
1. ÎN CADRUL SPCLEP ESTE ȘI DEPARTAMENTUL DE STARE CIVILĂ!!!!!!
Care Stare Civilă este un SERVICIU PUBLIC DE EVIDENȚĂ A PERSOANELOR - adică SPCLEP.
Vă iert totuși atitudinea aceasta, identică cu a funcționarului public de la SPCLEP din cadrul departamentului STAREA CIVILĂ. E aidoma, dar eu sunt un om integru și iert conform doctrinei biblice cu care am crescut om!
2. S-a întocmit prezenta procură specială ca să nu facem 500 de procuri, așa cum ne învățați voi, notarii publici, ca să ne mulgeți de bani.
O zi bună să aveți!
3. Priviți răspunsul unui avocat de mai sus, e clar, concis, la obiect, nu judecă, nu ceartă, are o atitudine profesionistă și actualizată. Cinste lui, mă înclin în fața lui cu o reverență!

raluk0207 a scris:

La toate instituțiile statului care au legătură cu procesul dvs funciar.
Ce legătură are SPCLEP cu certificatele de deces ale bunicilor? Pe alea le obțineți de la starea civila.
De asta nu sunt bune procurile foarte generale, iar oamenii se supăra când ii înghesui și ii întrebi pentru ce le trebuie mai concret.

Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2021
Alexandreevici, utilizator

Alte discuții în legătură

Procura generala Sebastian00 Sebastian00 Mi-a facut bunica mea o procura generala ca sa pot vinde un teren al ei si sa pot umbla la contul bancar, deoarece ea se deplaseaza cu mare greutate. Mi-a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire maria tofan maria tofan Suntem doua surori si mama (tata fiind decedat). Sora mea este stabilita in Italia si are nevoie sa-i trimit de aici din tara un model de IMPUTERNICIRE astfel ... (vezi toată discuția)
Intrebare - diferența dintre procura cu caracter general și procura cu caracter special fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Asi dori sa stiu care este diferenta intre Procura cu caracter general.,., si Procura cu caracter special.,Cu motivul ca am Procura speciala valabil 2032 ... (vezi toată discuția)