avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura generala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura generala

Mi-a facut bunica mea o procura generala ca sa pot vinde un teren al ei si sa pot umbla la contul bancar, deoarece ea se deplaseaza cu mare greutate.
Mi-a spuns cineva ca nu ar fi buna pt asa ceva procura pe care o am , si as dori sa aud o parere competenta.

Acesta este continutul procurii pe care o am:


Procura Generala:
subsemnatul.....imputernicesc pe.....sa ma reprezinte in fata oricaror persoane fizice si juridice, precum si in fata autoritatilor administratiei pubiblice si judecatoresti, la institutiile bancare si financiare, organe de politie, institutii de invatamant, birouri notariale etc. in vederea sustinerii si apararii drepturilor si intereselor mele.------------------------------------------------
In baza acestui mandat, mandatara mea va putea reprezenta cu puteri depline la institutiile bancare unde va putea deschide conturi si efectua operatiune de depunere sau retragere a sumelor de bani in moneda nationala sau valuta, va putea ridica extrasele de cont si va putea dispune efectuarea de plati prin virament,----------------------------------------------------------------------------------
Mandatara mea ma va putea prezenta la Oficiul de stare civila din cadrul administratiei publice competente teritorial unde va putea depune acte de stare civila in numele meu, va solicita efecturarea de inregistrari in registrele de stare civila, va ridica orice document care priveste persoana mea, va solicita traducerea documentelor mele sau va solicita legalizarea semnaturii traducatorilor depuse pe inscrisuri ce se refera la persoana mea etc.------------------------------------------------------------------------
Mandatara mea esta autorizata sa cumpere in numele meu si pt mine orice imobil pe teritoriul Romaniei, in conditiile cele mai favorabile mie sens in care va procura toate documentele necesare, va stabili conditiile cumpararii, va achita pretul, va semna contractul de vanzare cumparare in forma autentica si va consimti la intabularea dreptului de proprietate in Cartea funciara.------------
In indeplinirea prezentului mandat, mandatara mea va semna in numele si pt mine, oriunde va fi necesar, in limitele prevazute de prezentul mandat, semnatura sa fiindu-mi pe deplin opozabila.----------------------------------------------------------------------
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2008
Sebastian00, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrianpuitel , utilizator 08:53, 29 Iulie 2009
Pentru conturile bancare puteti folosi aceasta procura, insa, pentru a vinde un anume teren, aveti nevoie de o procura speciala, cu datele de identificare ale terenului. Dupa cum vedeti si dvs. in procura de mai sus puteti doar cumpara in numele bunicii, nu si vinde.
Eu am dubii şi cu privire la retragerea din conturile deschise de mandantă anterior procurii...:D Aceasta se referă doar la deschiderea de conturi şi la depuneri şi retrageri din aceste conturi, nefăcând referire la conturile deschise anterior...
Cu privire la vânzarea de imobile, această procură nu este bună, aceasta privind doar posibilitatea mandatarului de a cumpăra în contul şi în numele mandantului de bunuri imobile. Pentru vânzare este necesară o procură specială cu identificarea bunului imobil ce se doreşte a fi vândut prin mandatar. ;)
deci pana la urma ce sa inteleg? ca in conturile facute pana la data de pe procura nu pot umbla deloc?

dar in conturile facute dupa semnarea procurii pot umbla fara probleme, corect?
Da, eu aşa interpretez clauzele procurii.
Vă recomand să mergeţi la banca unde bunica are un cont deschis şi doar să întrebaţi dacă puteţi ridica sume de bani sau lichida conturile bunicii deschise anterior procurii.
Cu privire la conturile pe care le veţi deschide în numele bunicii în baza procurii, tot în baza ei, veţi putea face ce operaţii doriţi cu banii din aceste conturi.;)
as avea si eu nevoie de sfaturile unui avocat.bunica mea ar vrea sa-mi"treaca"casa pe numele meu,insa ca sa facem act de vanzare-cumparare,notarul ne ia f multi bani si noi nu avem de unde.exista vreun alt act inlocuitor dar cu aceleasi drepturi?mentionez ca dupa ce devin proprietar am vrea sa punem ipoteca sau sa vindem.bunica mea are 93 ani si locuieste la mine,are nevoie de ingrijiri speciale.va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Alte discuții în legătură

N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare mariapopescu mariapopescu Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)
Procura speciala facuta in anul 1976 pentru vanzare imobil care nu are semnatura mandantului ... Dana1313 Dana1313 In anul 1976, notarul x intocmeste Procura Speciala prin care spune ca mandantul ( unchiul meu ) il imputerniceste pe un anume S sa vanda in numele lui si cu ... (vezi toată discuția)