avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Suntem doua surori si mama (tata fiind decedat).
Sora mea este stabilita in Italia si are nevoie sa-i trimit de aici din tara un model de IMPUTERNICIRE astfel incat sa putem dezbate mostenirea fara ca ea sa vina in tara.
Ma poate ajuta cineva cu un model de imputernicire?
Care sunt pasii ce trbuie facuti?
Multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: maria tofan , utilizator 12:51, 24 Noiembrie 2011
subsemnata ... domiciliata in ... avand cnp ..., posesoare a CI seria ... nr. ..., eliberata de ... la data de ...., imputernicesc prin prezenta pe sora mea ... domiciliata in ... avand cnp ..., posesoare a CI seria ... nr. ..., eliberata de ... la data de ...., pentru ca in numele meu si pentru mine sa se prezinte la biroul notarial competent si la orice alte institutii necesare in scopul dezbaterii succesiunii dupa defunctul meu tata .... , decedat la data de .... cu fost ultim domiciliu in .......
În îndeplinirea mandatului, mandatara meu se va prezenta la biroul notarial competent, la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară ........ , la Primăria ........, la Oficiul de Stare Civilă şi la orice alte instituţii competente, va solicita eliberarea certificatului de moştenitor, va solicita duplicate după actele de stare civilă necesare dezbaterii succesiunii, va depune toate actele necesare, va face dovada calităţii mele de moştenitor, va stabili compunerea masei succesorale, numărul moştenitorilor şi cota cuvenită fiecăruia, va declara în numele meu că accept succesiunea după defunctul meu tată, va solicita emiterea unui certificat fiscal, va intabula dreptul de proprietate asupra imobilelor aflate in masa succesorala, va solicita eliberarea unui extras de carte funciară, va declara în numele meu că imobilul nu este sechestrat, confiscat sau scos din circuitul civil, va dovedi şi declara că taxele şi impozitele aferente imobilului sunt achitate la zi, va garanta pentru evicţiune, va face orice alt fel de cerere ori declaraţie, va achita eventualele taxe, va putea solicita emiterea de certificate de mostenitor suplimentare, va încheia orice alt act va fi în interesul realizării mandatului conferit, chiar nenominalizat în cuprinsul prezentei procuri, va semna în numele meu şi pentru mine oriunde va fi necesar, în limitele prezentului mandat, înţelegând ca semnătura acesteia să îmi fie pe deplin opozabilă. ---------------------
daca sora dvs se prezinta la un notariat in italia pentru imputernicire, atunci automat o dat in limba italiana si trebuie sa ceara apostilarea acesteia in italia, pentru ca dvs sa o puteti utiliza in romania ulterior traducerii. daca sora se prezinta la consulat/ambasada procedura este mai facila, mai ieftina si mai rapida.
multumesc f.mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru succesiune trimise prin ambasada carmencarmen carmencarmen locuiesc in alta tara,iar fratii mei in Romania Urmeaza sa facem succesiunea dupa ambii parinti decedati Eu nu pot veni in Romania pentru succesiune,ce acte ... (vezi toată discuția)
Solicitare certificat de deces in temeiul unei procuri IlieBC IlieBC Buna ziua, In urma cu cateva saptamani prietena mea m-a imputernicit printr-o procura \"sa o reprezint la biroul notarial competent si sa efectuez toate ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurolo aurolo Buna ziua, Am dobandit prin mostenire, eu si alte 3 persoane, un imobil care este scos la vanzare. Unul dintre mostenitori a decedat saptamana trecuta si ... (vezi toată discuția)