avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Eu locuiesc cu parintii si bunica (mama ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Eu locuiesc cu parintii si bunica (mama mamei). Acum ...

Buna ziua! Eu locuiesc cu parintii si bunica (mama mamei). Acum 2 luni mama a decedat si bunica a inceput sa ne ceara sa vindem casa si un apartament, sa ii dam ei jumatate din bani. Toate spatiile au fost pe numele mamei inafara de un apartament care a ramas pe numele bunicii. Poate bunica legal sa ne oblige sa vindem casa? Mentionez ca spatiile au fost cumparate de bunica, dar pe numele mamei. In urmatoarele zile o sa mergem la un notar sa trecem spatiile pe numele meu si al tatalui meu. Multumesc anticipat! O zi buna!
Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
JamesTheOtter, utilizator
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 10:51, 3 Septembrie 2021
În cazul descris de Dvs., bunica nu își moștenește fiica, deci nu are drepturi cu privire la moștenirea mamei Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament mostenit ancacatya ancacatya buna ziua,mama mea este mostenitoarea unui apartament ramas de la parintii ei(bunicii mei),Nu s-au facut nici un act de trecere a apartamentului pe numele ... (vezi toată discuția)
Mostenire impreuna cu fratele din afara casatoriei Bonita37 Bonita37 Am o nelamurire pe care sper ca o puteti elucida: tatal meu a avut un fiu dintr-o relatie in afara casatoriei cu mama mea. Fiul a fost recumoscut si s-a platit ... (vezi toată discuția)