Pentru un teren cu casa aflat in mediul rural pentru care doresc iesirea din indiviziune, s-a respins documentatia cadastrala pe motiv ca exista suprapuneri cu terenul alaturat, al carui cadastru a fost efectuat in 2010.
In referatul de completare care insoteste nota de respingere se spune ca expertul care a efectuat cadastrul la terenul alaturat nu mai efectueaza lucrari de specialitate.
Problema este ca proprietara terenului alaturat nu doreste efectuarea unei noi masuratori care sa implice repozitionarea terenului, pe motiv ca ea are carte funciara si probabil si un fel de rea vointa in a ma ajuta sa rezolv problema, chiar daca i-am propus sa fac eu o noua masuratoare a terenului si sa platesc eu expertul cadastral care ar face lucrarea.
In aceste conditii ce solutii legale exista, astfel incat sa pot efectua totusi partajul pentru acest teren cu casa construita pe el?
Cel mai probabil va trebui sa deschideti o actiune in instanta si sa solicitati instantei sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specializarea cadastru.
Cadastru gresit
AFANFANA
In anul2006 un vecin face cadastru propietati sale i-l pune hortofoto plan ,optine nr cadastral
acum in 2015 doresc sa fac si eu cadastrul pe propietatea de ... (vezi toată discuția)