avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Se va factura si colecta TVA pentru aceste lucrari?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Se va factura si colecta TVA pentru aceste lucrari?

Buna ziua!
Daca cineva ma poate ajuta cu un raspuns/cadru legal, as ramane recunoscatoare:
Societatea X , inregistrata TVA, platitoare de impozit pe profit, executa lucrari de constructii industriale intr-o rafinarie de pe teritoriul Romaniei, pentru o firma dintr-o tara non UE. Aceasta firma nu are reprezentanta fiscala in Romania.
Intrebarea mea este daca se va factura si colecta TVA pentru aceste lucrari, avand in vedere ca locul prestarii serviciilor este in Romania?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 03:44, 2 Octombrie 2021
Da se va factura cu TVA pt ca locul prestarii serviciilor este in Romania , locul unde se afla bunul imobil asupra caruia se fac lucrarile. ( art 278 alin 4 lit a) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare cazare clienti ue FederatiadeScrima FederatiadeScrima Buna ziua, Pentru o federatie sportiva cu activitate economica, platitori de TVA, cu o unitate de cazare: am dori sa stim cum se emit facturile de cazare ... (vezi toată discuția)
Lnscriere roi Ramona_Dussart Ramona_Dussart Buna ziua, am un SRL neplatitor de TVA si lucrez în proiectare pentru firme din Franta. Acestea pot sa foloseasca TVA intracomunitara pentru ca eu nu ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar adymiha2002 adymiha2002 Buna ziua , am o intrebare! O firma romana (A) incheie un contract de executie lucrari cu o firma din Franta (B) ambele societati au cod valid de TVA. Locul ... (vezi toată discuția)