avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA intracomunitar

Buna ziua , am o intrebare!

O firma romana (A) incheie un contract de executie lucrari cu o firma din Franta (B) ambele societati au cod valid de TVA. Locul unde se executa lucrarile ( un dig) este Spania si apartine firmei B. Din varii motive firma romana A da in subantrepriza aceste lucrari unui alte societati (C) care este NON UE. In final societatea (C) NON UE executa lucrarile de pe santierul din Spania. Firma (C) NON UE factureaza firmei romana (A) executia de lucrari , iatr firma romana factureaza firmei franceze (B) lucrarile respective.

Intrebare care este locul , cine plateste TVA si unde? Firma romana ce are de facut ? Cum este afectata de faptul ca achizitioneaza servicii ( lucrari) de la o firma (C) NON UE din punct de vedere al TVA?

Multumesc mult de tot
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:46, 28 Mai 2010
Se considera locul prestarii in Franta si se incadreaza la operatiuni intracomunitare neimpozabile.
Factura emisa de firma franceza si cea emisa de firma romana catre cea franceza nu trebuie sa contina tva.
Firma non UE este considerata intermediar,firma romana de fapt colaboreaza cu cea franceza,mai concret
Multumesc de raspuns, dar eu tot nu sunt lamurita . De ce nu se incadreaza la exceptiii : art.133, pct.4 alin a? Mentionez ca beneficiarul final este o firma din Spania, avand contractate executarea acestor lucrari cu firma B.Restul contractelor ulterioare intre B si A si A si C sunt de subantrepriza.

Multumesc si ma scuzati pentru omisiunea acestor informatii!!!
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
adymiha2002, utilizator
operatiunea se incadreaza la exceptia de care vorbeati, dar situatia descrisa de dvs. este usor incalcita.
in orice caz, locul prestarii serviciilor este spania (locul digului).
firma romana va factura catre firma franceaza fara tva, intrucat locul prestarii nu este romania, iar operatiunea nu este impozabila in romania.
firma franceza poate furniza un cod tva valabil in tara sa (franta) sau un cod tva valabil in spania (daca este inregistrata din diferite motive si in spania).

firma nonUE, care executa de fapt lucrarile, va factura fara tva firmei romanesti.
mai departe nu ne intereseaza relatia dintre firma franceza si cea spaniola.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar pt prestari servicii de constructii/renovari in franta - cum functioneaza? adrianxyzxyz adrianxyzxyz Hello, Incerc sa imi fac o firma cu un partener francez prin care eu sa contractez executia unei lucrari de constructii/renovari in Franta. Eu urmeaza sa ii ... (vezi toată discuția)
Export la vama din ro de o firma din ue Vlajoaga Robert PFA Vlajoaga Robert PFA Am urmatoarea problema: Firma A din Romania Cumpara un bun din UE. Il prelucreaza si factureaza bunul plus prelucrarea firmei B din Franta dar il pune la ... (vezi toată discuția)
Achizitie/livrare intracomunitara psilvie psilvie Buna, Va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema: firma A din RO, inregistrat in scopuri de TVA, inregistrat in ROI, factureaza catre o alta firma B din ... (vezi toată discuția)