avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dacă soția este în ccc și vrea sa plece în alta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dacă soția este în ccc și vrea sa plece în alta țară cu ...

Dacă soția este în ccc și vrea sa plece în alta țară cu contract pe o perioada de 3 luni pierde i se taie ccc???? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 7 Septembrie 2021
Dreptul la stimulentul de inserție prevăzut la art. 7 se suspendă începând cu ziua următoare celei în care se constată ca, beneficiarul nu mai îndeplinește condițiile prevăzute la art. 12 din OUG 111/2010.

art. 12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;
c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.

In speta, plata indemnizatiei se va suspenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere indemnizatie crestrea copilului dragos_cerbu dragos_cerbu Sotia mea se afla in concediu de cresterea copilului si primeste indemnizatie. Acum i sa oferit un contract de munca in strainate pe perioada de 3 luni,cum ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie mariapop22 mariapop22 buna daca parintii necasatoriti nu mai pot sa stea impreuna se suspenda stimulentul de insertie luat de tatal?cine trebuie sa anunte? (vezi toată discuția)
Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)