avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Copil de 7 ani neacceptat la scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Copil de 7 ani neacceptat la scoala

Bună ziua! Sora mea are probleme cu înscrierea copilului la școală de care apartine. Mai exact a depus dosarul la școală generala nr 16 din Constanța, i au spus ca nu mai sunt locuri și ca o sa o anunțe dacă se mai face o clasa. Nu a fost informata și când a sunat azi, i au zis ca nu are copilul înscris nicăieri ptr ca nu au primit de la inspectorat nimic. Mai înainte de a lăsa dosarul la ei a fost și a vorbit la școală nr 8,fiind în apropierea locului de munca dar nu a reușit pe motiv ca cei de la 16 sunt obligați sa l înscrie. Întrebarea mea este ce ar fi de făcut, unde și cui sa ma adresez ptr ca acest copil împlinește deja 7 ani și nu este la școală. A făcut 2 ani de grădiniță, nu este rom, de ce nu este acceptat.? Mama este singura cu 2 copii minori, cel Mare este clasa a 5 a, la SC gen 16 și i ar fi fost ușor sa fie cel mic tot acolo deoarece nu își poate lasă serviciul. Mulțumesc frumos !
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2021
Monatibi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Monatibi , utilizator 20:30, 10 Septembrie 2021
Daca tot ati adus vorba de tigani (Nu vad de ce "nu este rom" ar fi un criteriu. Pai daca cineva e tigan atunci n-are dreptul la scolarizare?), se pare ca scoala ar prefera pe oricine altcineva (probabil inclusiv un copil rom) decat o mama singura. S-or fi lecuit cu figurile pe care le-a facut la primul copil inscris. Nu mai au chef sa se complice cu crizele ei de viata pe care n-o stie ordona. Si uite asa a devenit paria, dar macar intemeiat.
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2021
Radu Palu, utilizator
Mulțumesc ptr răspuns! Am pomenit de romi doar ptr ca știu ca sunt probleme cu integrarea lor, Ești sigur ca este asa cum spui despre ea? O cunoști măcar? Încă odată mulțumesc pentru răspuns dar as prefera sa răspundă cineva care știe ce este de făcut sau care a întâmpinat aceiași problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil cu retard psihic nu mai frecventeaza scoala fancsi fancsi Am o fetita de 13 ani cu retard psihic.Grad de handicap nu are . Are \'\'curriculum adaptat si profesor de sprijin\'\'. In primul an am amanat scoala, in clasa ... (vezi toată discuția)
Testarea pentru inscrierea in clasa zero poate fi repetata? chira_chiriac chira_chiriac Buna ziua, Fiul meu a fost programat ieri la o testare pentru a merge l clasa zero si a obtinut 60 de puncte din 100. As dori sa intreb daca ar putea sa mai ... (vezi toată discuția)
Daca se pot crea probleme la un divort gm_ignat gm_ignat Buna ziua, Pun intrebarea in numele unei prietene. Se gandeste la divort si doreste sa stie daca sotul ii poate crea probleme. Ea tocmai a plecat in ... (vezi toată discuția)