avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Testarea pentru inscrierea in clasa zero poate fi ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Testarea pentru inscrierea in clasa zero poate fi repetata?

Buna ziua,

Fiul meu a fost programat ieri la o testare pentru a merge l clasa zero si a obtinut 60 de puncte din 100. As dori sa intreb daca ar putea sa mai dea o data testare, eventual in alta localitate, avand in vedere ca era ora 13,00, baietelul (5 ani jumate) era obosit, este un pic timid (dar nu fata de toata lumea), si nu a raspuns la intrebari pe care sigur le stia (gen zilele saptamanii), le stie, mi le-a spus cand am iesit, nu a stiut sa-si scrie corect numele, ceea ce mi separe o absurditate, il dau la clasa 0 tocmai ca sa invete alfabetul, el recunoaste literele, le stie si in limba engleza, stie sa numere peste 100, recunoste cifrele, formele geometrice. A picat si la alta intrebare gen: care e asemanarea dintre caine si pisica????/ Adica, va rog sa ma scuzati, ce legi are Romania?
Eu intentionam, facusem niste calcule ca orice parinte, sa-l dau la clasa 0 in septembrie la 5 ani si 10 luni, apoi la 6 ani si 10 luni la clasa intai.
In acest fel, va mai pierde 1 an (eu sa consider, nu cum spun altii sa-i las copilaria....ce sa faca? sa mi doarma la propriu, inca un an la gradinita?????? Nu sunt multumita de educatoare, nu-si da interesul, eu nu am bani sa l dau la gradnita particulara sa la alta ma buna (tot duc cadouri peste cadouri). M-am aturat de tara asta nenorocita, cu legi proaste in DEZINTERESTUL oamenilor.
Cu hartia primita, fiul meu va merge inca un an la gradinita, la 6 ani si 10 luni va merge la clasa 0, iar la 7 ani si 10 luni (aproape de 8 !!!!!!!!) va merge abia la clasa intai...cand i-or da tuleiele....eu am mers la clasa intai la 6 ani si 3 luni si imi amintesc ca ne descurcam cu totii.....Tara asta ne vrea copiii prosti, dependenti de parinti, inapoiati si fricosi.......Toata furia mea se indreapta catre cei care fac legi e genul asta, eu ca parinte NU pot decide cand sa-mi dau copilul la scoala....o domnisoara psiholog de 25 de ani STABILESTE ca copilul meu nu e "bun" de scoala...in conditiile in care eu vorbesc engleza cu el acasa, stie numere, cifre....daca ei au idei primite, ei bine eu nu am....dau semnatura pentru copilul meu CA POATE FACE FATA CLASEI 0.
Va rog sa imi spuneti, DAR VA RGO, ce pot sa fac sa schimb cumva mizeria asta de hartie care cica e irevocabila, si pe care scrie 'apt pt grupa mare".? Pot macar sa mai dau o testare cu copilul in alta localitate?? Ce-i aia sa nu pot CONTESTA niste rezultate? Unde traim oameni buni?????
Astept niste opinii si va multumesc anticipat!!!!!
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 16:39, 9 Aprilie 2013
chira_chiriac a scris:

, baietelul (5 ani jumate) era obosit, este un pic timid (dar nu fata de toata lumea),


Avand in vedere ca in ultima perioada s-au tot schimbat ministrii invatamantului,si ca tot prin schimbarea ministrilor se incerca sa scoata clasa 0,si sa se intre normal ca si mai inainte,de la gradinita direct in clasa 1. Prin aceste propuneri si schimbari,consider ca nu s-a facut 100% pregatiri ptr inscrierea la clasa 0.
In locul dvs as merge la inspectoratul scolar pe judet si as face o contestetatie,as propune ca comisia de evaluare a copiilor care trebie inscrisi ptr cls 0 sa fie asistati si de parinti. Propunerea mea ar fi ca expertul sa-i spuna mamei copilului sa-i puna intrebarile pe care acestea le spune,iar dvs ca mama,sa-i puneti copilului intrebarile puse de expertul in evaluare.

Poate asa copilul va raspunde,fara sa mai fie timid fata de alte persoane necunoscute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunteti de acord cu clasa "0" SilviuMihai SilviuMihai Domnilor parintii si viitori parinti de scolari sunteti de acord cu asa numita \"clasa 0\" si cu faptul ca nu mai putem alege scoala pe care o dorim pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avem si noi o problema cu invatatoare de limba engleza ... Foster Henry Foster Henry Buna ziua, avem si noi o problema cu invatatoare de limba engleza a fiulu meu, elev in clasa a-///-a, aceasta doamna nu ii invata nimic pe copii, a facut de pe ... (vezi toată discuția)
Exista o cale legala de a inscrie copilul direct in clasa intai? ionutd26 ionutd26 Buna ziua. Am o fetita care in momentul de fata se afla la gradinita, grupa mare. As vrea sa o dau direct in clasa 1 si nu gasesc o cale legala. Este al ... (vezi toată discuția)