avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua, Pot refuza o delegare de competente (o ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua, Pot refuza o delegare de competente (o dispozitie ...

Buna ziua,
Pot refuza o delegare de competente (o dispozitie de atributii ) pentru o functie de sef de servicu?
Actualmente sunt angajat la stat, dar nu sunt functionar public ,
Va multumesc pt. un raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 17 Septembrie 2021
Cod Administrativ
art. 437 Îndeplinirea atribuțiilor
(1) Funcționarii publici răspund, potrivit legii, de îndeplinirea atribuțiilor ce le revin din funcția publică pe care o dețin, precum și a atribuțiilor ce le sunt delegate.
(2) Funcționarul public are îndatorirea să îndeplinească dispozițiile primite de la superiorii ierarhici.
(3) Funcționarul public are dreptul să refuze, în scris și motivat, îndeplinirea dispozițiilor primite de la superiorul ierarhic, dacă le consideră ilegale. Funcționarul public are îndatorirea să aducă la cunoștință superiorului ierarhic al persoanei care a emis dispoziția astfel de situații.
(4) În cazul în care se constată, în condițiile legii, legalitatea dispoziției prevăzute la alin. (3), funcționarul public răspunde în condițiile legii.
Sunt bugetar, dar nu sunt functionar public, sunt personal contractual
Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....
Va multumesc frumos pt raspunsuri dar tot nu sunt lamurit pe deplin.
Mai exact: La serviciul actual seful meu este in concediu fara plata pe 6 luni care va expira in curand si nu sunt sanse prea mari sa revina.
In situatia data eu ii tin locul dar fara decizie. In cazul in care nu mai revine deloc la serviciu, directorul general ar putea sa imi dea atributii de sef de serviciu si postul sa ramana in continuare vacant?
..... aici este dilema mea daca pot sa refuz sau nu.??...., in sensul ca daca tot imi asum niste atributii, macar sa stiu pt ce mi le asum.
In plus eu nu am inlocuitor (cu dispozitie/decizie) in cazul in care eu insumi nu pot veni la serviciu din terte motive.
Deci este legal ceea ce s-ar putea intampla?
Cu stima!
Da, directorul general poate sa va dea atributii de sef de serviciu ... dvs aveti dreptul sa contestati decizia de atribuire a astfel de sarcini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea in cadrul altul serviciu al aceleiasi institutii cielodellasera cielodellasera Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca este legala urmatoarea situatie: De 10 ani lucrez in cadrul unui serviciu al unei institutii publice, iar de doua zile ... (vezi toată discuția)
Delegare atributii lumi71 lumi71 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Care este temeiul legal pentru \"Delegare de atributii\". Directorul economic ... (vezi toată discuția)
Fisa postului kgkg kgkg Ce se intampla, functionar fiind ( primarie ) , daca nu semnez fisa postului? (vezi toată discuția)