avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mutarea in cadrul altul serviciu al aceleiasi ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mutarea in cadrul altul serviciu al aceleiasi institutii

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti daca este legala urmatoarea situatie:
De 10 ani lucrez in cadrul unui serviciu al unei institutii publice, iar de doua zile mi s-a dat o decizie de delegare de atributii conform careia mi se deleaga atributii specifice altui serviciu din cadrul aceleiasi institutii pt o perioada de 6 luni.
Mentionez ca nu am fost consultata despre aceasta modificare, nu mi-am dat acordul, am incercat sa conving conducerea de faptul ca este foarte departe si imi este greu sa ajung, ca nu am experienta si nu am lucrat in domeniu, dar cu toate acestea de doua zile lucrez in cadrul altui serviciu.
Cum as putea numi aceasta modificare?Delegare, detasare, transfer, mutare?Ce as putea face in aceasta situatie.Eu vreau sa continui sa lucrez in cadrul aceluiasi serviciu in care am lucrat si pana acum, de 10 ani.
Cel mai recent răspuns: cielodellasera , utilizator 10:14, 3 Septembrie 2018
Delegarea de atributii este o institutie de dreptul muncii nereglementata exact in legislatie.

Daca sunteti personal contractual, atunci se pare ca angajatorul s-a bazat pe :
Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....


Daca sunteti functionar public, avem :
Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici

art. 45
(1) Funcţionarii publici răspund, potrivit legii, de îndeplinirea atribuţiilor ce le revin din funcţia publică pe care o deţin, precum şi a atribuţiilor ce le sunt delegate.

(2) Funcţionarul public este obligat să se conformeze dispoziţiilor primite de la superiorii ierarhici.

(3) Funcţionarul public are dreptul să refuze, în scris şi motivat, îndeplinirea dispoziţiilor primite de la superiorul ierarhic, dacă le consideră ilegale. Dacă cel care a emis dispoziţia o formulează în scris, funcţionarul public este obligat să o execute, cu excepţia cazului în care aceasta este vădit ilegală. Funcţionarul public are îndatorirea să aducă la cunoştinţă superiorului ierarhic al persoanei care a emis dispoziţia astfel de situaţii.
Sunt functionar public.
Decizia de delegare se intemeiaza pe prevederile art 45 din statut.
Intrebarea este daca este legal sa fiu "mutata" in cadrul unui serviciu in care nu am lucrat niciodata si despre care nu stiu nimic, fara sa fiu cel putin consultata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitii primar general criseption criseption Sunt dispozitiile primarului general obligatorii? Ex. Trebuie sa pun in aplicare o Dispozitie care nu a fost comunicata catre Directia la care lucrez si ... (vezi toată discuția)
Dispozitie alte sarcini elliss elliss Sunt functionar public in cadrul compartimentului de evidenta a persoanei si am primit prin dispozitie a primarului sa ma ocup de arhivare documente in cadrul ... (vezi toată discuția)
Ce caracter juridic are o nota interna data AlexMihai2017 AlexMihai2017 Ce caracter juridic are onnota intern data fara avizarea serviciului juridic din institutie (vezi toată discuția)