avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1353 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

familie

Buna seara . VA ROG MULT SA MA AJUTATI .
Eu sunt in proces de divort cu sotia din februarie 2009 .
Copilul minor in varsta de 1 an si 4 luni este la ea . Am crezut ca este o persoana cu care se poate discuta si cadea la o invoiala , ca copilul sa ramana la ea , dar sa nu se opuna sa ma lase sa-mi vad copilul . De cand a plecat la parintii ei si pana in luna decembrie am fost in fiecare saptamana sa-mi vad copilul ducandu-i cele necesare . La ancheta tutelara a spus ca eu am fost de cateva ori in vizita la copil si ocazional am dus un pachet de pempers si o cutie de lapte,ceea ce nu este adevarat. Am depus in instanta copii dupa bonurile fiscale de la magazin cu cele cumparate in fiecare saptamana in care ma duceam la copil in vizita si bonurile de la benzinaria de langa comuna unde locuieste. La o vizita a mea in care am fost cu un prieten a inceput sa faca scandal si sotia si mama ei . Am tacut din gura si nu am zis nimic . A doua zi s-a dus la politie si a facut reclamatii ca eu am facut scandal fiind chemat la postul de politie . Am fost cu prietenul meu care asistase la vizita precedenta si am dat amandoi declaratii cu ceea ce sa intamplat . La o alta vizita a inceput sa tipe la mine si sa ma ameninte ca nu ma mai primeste sa-mi vad copilul . Am rugat-o sa nu mai tipe de fata cu copilul . Atunci ea a inceput sa tipe si mai tare ca nu ii comand eu ce sa faca in casa ei si sa-l cheme pe taica-su sa ma dea afara din casa si sa cheme politia. Eu am sunat la 112 .Dupa cateva minute a ajuns seful de post din comuna respectiva chemandu-ne pe amandoi la postul de politie sa dam declaratii. Ea m-a insultat de fata cu seful de post facandu-ma prost si nesimtit . La postul de politie a spus sefului de post sa-mi puna in vedere sa nu mai vin sa-mi vad copilul decat prima si ultima sambata din luna in intervalul orar 10-13 . In acel moment am facut o reclamatie scrisa catre seful de post ca nu sunt de acord cu programul stabilit de ea . Atunci seful de post mi-a zis ca daca mai vin in afara de programul stabilit de ea ma amendeaza . Am solicitat o copie dupa un proces verbal dar fara nici un succes. A spus ca-mi trimite prin posta o instiintare , dar nu a trimis nimic . pe 19 Ianuarie am urmatoarea infatisare la proces . Ce ma sfatuiti sa fac ? VA ROG MULT SA MA AJUTATI SI SA MA INVATATI CUM E MAI BINE SA POT SA_MI VAD SI EU COPILUL SI EVENTUAL SA-L IAU ACASA SA POT STA CU EL. Acolo nu pot sa-l vizitez si cel putin nu mi se pare normal sa nu ma lase sa-l vad si sa-mi impuna sa vad copilul doar 3 ore la 2 saptamani . VA ROG MULT AJUTATIMA . MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 10:08, 10 Ianuarie 2010
Stimate tatic,
fiind in proces de divort aveti la indemana procedura ordonantei presedintiale, care inseamna ca faceti o cerere catre instanta privitoare la drepturi temporare ( pe durata procesului, pana la ramanerea def. si irevoc. a hotararii jud. de divort si incredintare minor) de custodie, domiciliu etc.
Aceasta ordonanta are un caracter urgent si se poate solicita pt stabilirea unui program provizoriu de vizita a minorului. Solicitati de cate ori doriti dvs. si conditiile ( sa il puteti vedea fara prezenta mamei) si instanta sigur va va acorda acest drept.
Fiind o hotarare judecatoreasca, chiar si temporara, trebuie respectata de mama si de politie. Nerespectarea ei atrage raspunderea penala conform legislatiei penale privitoare la nerespectarea hot. jud. si a celor privitoare la incredintarea minorului.
Succes!
multa bafta acestui tatic disperat de dorul copilului !
tineti cont de sfatul doamnei adutescu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil si ordonanta prezidentiala paraschiv.ionel paraschiv.ionel Ma numesc P.I. Sunt in divort cu sotia mea si in urma casatoriei avem un copil de 1 an si 2 luni. De la inceput sotia mi-a adus acuzatii ca am dat-o afara din ... (vezi toată discuția)
Sotul face abuz si opreste copilul dupa programul de vizita cipita cipita buna seara am hotarare definitiva si irevocabila pe ordonanta presidentiala pana la finalizarea definitiva si irevocabila a divortului , in care copilul meu ... (vezi toată discuția)
Interzicerea vizitarii minorului sergynyo sergynyo Buna ziua. Sunt casatorit de doi ani, impreuna avem un copil de un an. Copilul sta la socrii mei, in Olt, dar noi, parintii, incercam sa ne conturam un ... (vezi toată discuția)