Buna ziua, daca am consumat cannabis cu o seara inainte, iar a doua zi, seara, sunt testat in trafic cu drug-testul, mentionez ca nu merg sub influenta, consumand cu o seara inainte, permisul de conducere este obligatoriu sa imi fie anulat?
Permisul se anuleaza doar in baza hotararii de condamnare ramasa definitiva.
Pai si se poate dovedi ca nu eram sub influenta cannabisului in momentul in care am fost oprit? Adica daca eu sunt lucid, coerent, practic normal, sunt sanse de a scapa fara pedeapsa? Un avocat penalist bun ar ajuta?
Depinde in mare masura de rezultatul probelor biologice.
Dacă în cazul consumului de alcool, legiuitorul a stabilit o limită a îmbibației alcoolice de 0,80 g/l alcool pur în sânge dincolo de care fapta constituie infracțiune, așa încât la stabilirea gravității în concret a faptei și, deci, la individualizarea judiciară a pedepsei este avut în vedere și un criteriu obiectiv, respectiv valoarea mai mică sau mai mare a alcoolemiei stabilite în cauză, in situația consumului de substanțe psihoactive, nu este stabilită o valoare a concentrației care să aibă relevanță penală, simplul consum urmat de conducerea autovehiculului pe drumurile publice constituind infracțiune.
In exercitarea dreptului la aparare, se poate solicita expertiza la INML care sa stabileasca daca la momentul depistarii, va aflati sub influenta substantelor psihoactive.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.