avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie stare de alerta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie stare de alerta

Buna seara. Am nevoie de o parere avizata in următoarea speța:
Sunt angajata in sistemul medical public.
Anul trecut am fost detasata de catre ISU prin DSP-ul judetean intr-o alta unitate sanitara timp de o luna jumatate pentru a lucra cu pacienti Covid. Pentru aceasta perioada de timp nu am fost platita nici de angajator nici de unitatea la care am fost detasata. Aceasta situatie este fara raspuns si rezolvare de peste un an, ambele parti sustinand ca cealalta institutie trebuie sa ma plateasca.
Mi-am dat demisia in urma cu cateva zile dar angajatorul refuza sa ia act de aceasta sustinand ca pe perioada starii de alerta sunt obligata sa lucrez in continuare aici, termenul de preaviz de 20 de zile lucratoare neincepand sa curga.
Ce pot face in aceasta situatie din punct de vedere legal? Avand in vedere ca angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile demisia mea este valabila? Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2021
adela_11, utilizator
Cel mai recent răspuns: adela_11 , utilizator 21:57, 9 Octombrie 2021
Legea nr. 55/2020
art. 30
Prin derogare de la prevederile art. 81 alin. (4) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în cazul personalului încadrat în unități sanitare, de asistență socială, de asistență medico-socială și în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, termenele de preaviz nu încep să curgă, iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe întreaga durată a stării de alertă.

Neplata salariului constituie motiv de demisie fara preaviz (art.81 alin.8 C.mun.) ... situatie in care articolul de mai sus nu este aplicabil.
Va mulțumesc frumos pt răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt cadru medical, asistent medical. lucrez la un ... cristina2785 cristina2785 Buna ziua. Sunt cadru medical, asistent medical. Lucrez la un spital privat si as vrea sa ma duc la spital de stat. Sefa nu imi accepta demisia pe motivul ... (vezi toată discuția)
Va rog, un angajat si- a depus demisia la institutie , perioada ... lyly64 lyly64 Va rog, un angajat si- a depus demisia la institutie , perioada de preaviz este de 20 de zile pe perioada starii de alerta ( suntem institutie publica, ... (vezi toată discuția)
Angajații din sistemul național de apărare își pot inainta ... Derek88 Derek88 Angajații din sistemul național de apărare își pot inainta demisia pe perioada stării de alerta? (vezi toată discuția)