avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Doresc sa aplic în primăvara pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Doresc sa aplic în primăvara pentru prima casa, ...

Bună ziua. Doresc sa aplic în primăvara pentru prima casa, dar eu cu sora mea avem o moștenire la care încă nu am făcut succesiunea. Dacă nu facem acum succesiunea, ma afectează cumva? Apare undeva ca dețin moștenire?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:35, 13 Octombrie 2021
Nu apare nimic nicaieri. Chiar daca ati dezbate succesiunea, ati mosteni, probabil, doar o cota dintr-un imobil, si v-ati incadra in continuare in conditiile programului Noua Casa. Insa, la majoritatea bancilor, fondurile alocate s-au cam epuizat.


MihailZC a scris:

Nu apare nimic nicaieri. Chiar daca ati dezbate succesiunea, ati mosteni, probabil, doar o cota dintr-un imobil, si v-ati incadra in continuare in conditiile programului Noua Casa. Insa, la majoritatea bancilor, fondurile alocate s-au cam epuizat.


Nu doresc acum, în primăvara, când se aloca fondurile.
Problema este ca sora mea nu dorește apartamentul, are casa ei, deci as mosteni apartamentul eu.
Am propus sa îl trecem pe ea, iar ulterior sa mi-l ofere prin donație, nici asa nu dorește. Singura varianta ar fi sa facem succesiunea după ce am apartamentul prin prima casa, nu?
Exact, cata vreme nu s-a emis un certificat de mostenitor care atesta ca ati mostenit imobilul, puteti declara ca nu detineti un imobil. Tineti cont ca daca dezbateti succesiunea la mai mult de 2 ani de la data decesului, pe langa celelalte costuri veti avea de achitat si un impozit catre stat de 1% din valoarea bunurilor imobile mostenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donaþia cu scutire de raport passat 88 passat 88 Bună ziua tuturor, Aş dori să aflu următorul lucru: Ce înseamnă exact donaţia cu scutire de raport? Speţă: Am dezbătut succesiunea după tatăl ... (vezi toată discuția)
Succesiune partiala artur1971 artur1971 Buna ziua Familia mea are 2 locuinte. Tatal meu a murit .Mama mea locuieste cu fratele meu in casa iar eu locuiesc in apartament . Se poate face succesiunea ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunuri imobile FlorinG81 FlorinG81 Bună seara! Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns în ceea ce privește problema de mai jos. În 2014 mama mea a decedat, cu doi ani înainte ... (vezi toată discuția)