avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, ma numesc Alina, detin in proprietate o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, ma numesc Alina, detin in proprietate o garsoniera ...

Buna ziua, ma numesc Alina, detin in proprietate o garsoniera in Bucuresti, am un copil, si partenerul meu de viata este cadru militar, tot in Bucuresti. Daca ne-am casatori, cf. H.G.1867/2005 (stabilirea cuantumului si conditii de acordare a compensatiei lunare pt.chiria cadrelor militare in activitate din MAN) ar pierde aceasta chirie. El are doi copii , unul este deja angajat in Bucuresti. Exista vreun articol in legi prin care putem sa ne casatorim, dar sa-si poata pastra compensatia?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 14 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista articol de lege prin care puteti sa va casatoriti, iar sotul sa-si poata pastra compensatia.

Una dintre conditii este:
- cadrul militar în activitate ori soția/soțul acestuia nu deține o locuință proprietate personală în garnizoana/localitatea în care a fost numit în prima funcție, a fost mutat în interesul serviciului, a fost detașat și/sau împuternicit -pentru Cadrul militar în activitate numit în prima funcție, mutat în interesul serviciului, detașat și/sau împuternicit într-o altă garnizoană/localitate decât cea în care își are domiciliul ;

sau

- nu deține locuință proprietate personală nici el și nici soția/soțul în garnizoana/localitatea de domiciliu - pentru Cadrul militar în activitate numit în prima funcție, mutat în interesul serviciului, detașat și/sau împuternicit în garnizoana/localitatea în care își are domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatie chirie mapn in cazul achizitionarii unui imobil prin leasing imobiliar hrimiucsorin hrimiucsorin beneficiez de compensatie de chirie (mapn), in cazul in care achizitionez un imobil prin leasing imobiliar pierd acest drept? (vezi toată discuția)
Compensatie pentru chirie radusorin19 radusorin19 Bună ziua!as dori sa știu dacă pot beneficia de compensația de chirie dacă locuiesc impună cu mama copilului meu.mentionez ca nu suntem căsătoriți. ... (vezi toată discuția)
Compensatie chirie militari mihaiionutcristian mihaiionutcristian sunt militar si am domiciliul la 40 km de localitatea in care imi desfasor activitatea. stau cu chirie tot in localitatea de domiciliu...pot beneficia de ... (vezi toată discuția)