avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensatie chirie MApN in cazul achizitionarii unui ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensatie chirie MApN in cazul achizitionarii unui imobil prin leasing imobiliar

beneficiez de compensatie de chirie (mapn), in cazul in care achizitionez un imobil prin leasing imobiliar pierd acest drept?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 1 Octombrie 2015

HG nr.1867/2005 privind stabilirea cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie cadrelor militare în activitate din Ministerul Apărării :

art.2
Cadrul militar în activitate numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă garnizoană/localitate decât cea în care îşi are domiciliul beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) nu efectuează naveta la şi de la locul de muncă. Această condiţie nu se ia în calcul în cazul în care naveta se efectuează la şi de la locuinţa închiriată;
b) cadrul militar în activitate ori soţia/soţul acestuia nu deţine o locuinţă proprietate personală în garnizoana/ localitatea în care a fost numit în prima funcţie sau a fost mutat în interesul serviciului;
....

art. 3
(1) Cadrul militar în activitate numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului în garnizoana/localitatea în care îşi are domiciliul beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) nu deţine locuinţă proprietate personală nici el şi nici soţia/soţul în garnizoana/localitatea de domiciliu;
......
in cazul leasingului imobiliar devin proprietar asupra bunului abia dupa ce platesc ultima rata.
In acest caz, pana la acea data puteti beneficia de compensatia acordata de MApN pentru chirie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatie chirie militari mihaiionutcristian mihaiionutcristian sunt militar si am domiciliul la 40 km de localitatea in care imi desfasor activitatea. stau cu chirie tot in localitatea de domiciliu...pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Compensatie pentru chirie radusorin19 radusorin19 Bună ziua!as dori sa știu dacă pot beneficia de compensația de chirie dacă locuiesc impună cu mama copilului meu.mentionez ca nu suntem căsătoriți. ... (vezi toată discuția)
Acordare compensatie pentru chirie ( mapn) damiela damiela Buna seara. Pana de curand am avut o garsoniera proprietate comuna cu sotia in Ilfov.Am vandut-o si cum deocamdata nu ne putem lua altceva ne-am schimbat ... (vezi toată discuția)