avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua am și eu o întrebare trebuie sa schimb ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua am și eu o întrebare trebuie sa schimb buletinul ...

Bună ziua am și eu o întrebare trebuie sa schimb buletinul fiicei care împlinește 18 ani și sai fac și băiatului buletin de 14 ani unde locuim nu suntem proprietari și nici contract de închiriere nu avem iar persoana care nea luat în spațiu când am schimbat adresa nu este în tara cum altfel am putea proceda. Va mulțumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 19 Octombrie 2021
propritarul poate face o procura unui cunoscut din tara pentru acest lucru. daca mai vrea. procura se poate face la consulatul regiunii unde este inregistrat cu domiciliul/ resedinta.
daca nu locuieste cu forme legale, ar trebui sa vina in tara.
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2021
adriandimitriu, utilizator
Dacă solicitantul nu este proprietarul imobilului, este necesară declaraţia scrisă a găzduitorului, aceasta se consemnează pe cererea pentru eliberarea actului de identitate, în prezenţa lucrătorului de evidenţă a persoanelor.

În situaţia în care găzduitorul ori reprezentantul legal/persoana împuternicită nu se poate prezenta la momentul depunerii cererii, împreună cu solicitantul, declaraţia de primire în spaţiu poate fi dată cu cel mult 90 de zile înainte de data depunerii cererii pentru eliberarea actului de identitate la notarul public din ţară ori în faţa poliţistului din structurile teritoriale ale Poliţiei Române şi, cu cel mult 6 luni înainte de această dată, la misiunea diplomatică sau oficiul consular de carieră al României din străinătate ori la autorităţile străine competente. În acest ultim caz, declaraţia de primire în spaţiu va fi prezentată tradusă şi legalizată potrivit normelor legale în vigoare.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domnule avocat dacă proprietarul care trebuie să mă ia în ... Puscoi Anghel Puscoi Anghel Domnule avocat dacă proprietarul care trebuie să mă ia în spațiu viza flotant nu se află în țară, cum se procedează să pot face viza de flotant sau ... (vezi toată discuția)
Prima carte de identitate volverin volverin implinesc 14 ani si am domiciliu un ungaria.Imi trebuie buletin in romania deoarece sin cetatean roman . Nu am gasit nimic despre ce trebuie sa fac ca sa intru ... (vezi toată discuția)
Stabilirea resedintei (flotant) buneip buneip Buna ziua,as dori sa stiu daca este posibil sa se faca carte de identitate pentru copil de 14 ani pe baza resedintei flotant? Daca da,ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)