avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Stabilirea resedintei (flotant)
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Stabilirea resedintei (flotant)

Buna ziua,as dori sa stiu daca este posibil sa se faca carte de identitate pentru copil de 14 ani pe baza resedintei flotant? Daca da,ce acte imi sunt necesare? Multumesc!


In termen de 15 zile de la implinirea varstei de 14 ani, minorul are obligatia sa solicite eliberarea actului de identitate de la Serviciul Public Comunitar de Evidența Persoanelor.

Documente necesare:

-Cerere pentru eliberarea actului de identitate
-Certificatul de nastere, original si copie
-Certificatul de casatorie al parintilor sau, dupa caz, hotararea judecatoreasca, definitiva si irevocabila, in cazul in care parintii sunt divortati, original si copie
-Documentul cu care parintele face dovada adresei de domiciliu, original si copie
-Actul de identitate al unuia dintre parinti, al tutorelui sau al reprezentantului legal
-Chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate – 7 Lei
-Dosar plic

Eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe bază de procura speciala.

Daca solicitantul nu este proprietarul imobilului, este necesara declaratia scrisa a gazduitorului, aceasta se consemneaza pe cererea pentru eliberarea actului de identitate, în prezenta lucrătorului de evidenta a persoanelor.

In situatia in care gazduitorul nu se poate prezenta, la serviciul de evidența a persoanelor, declaratia poate fi data la notarul public, la misiunea diplomatica sau oficiul consular al Romaniei din strainatate ori in prezenta politistului de la postul de politie, pentru mediu rural.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, pentru a obtine o viza de flotant la o adresa, la ... mariustz mariustz Buna seara, Pentru a obtine o viza de flotant la o adresa, la evidenta populatiei trebuie sa vina ambii proprietari, daca sunt divortati? (vezi toată discuția)
Eliberarea actului de identitate la schimbarea domiciliului, schimbarea denumirii strazii sau a renumerotarii imobilelor Ares-3 Ares-3 [b]Documente necesare[/b] - cererea pentru eliberarea actului de identitate; - actul de identitate si cartea de alegator, daca este cazul; - certificatul ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin annam84 annam84 Buna seara, Asi dori sa-mi stiu care ste procedura pentru a putea schimba buletinul fiindca m-am mutat in alt judet. (vezi toată discuția)