avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am și eu o întrebare as dori sa devin ucenica la un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am și eu o întrebare as dori sa devin ucenica la un salon de ...

Am și eu o întrebare as dori sa devin ucenica la un salon de înfrumusețare ce obligații are angajatorul fata de un ucenic ?
Se plătește postul de ucenic ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 21 Octombrie 2021
Extras din Legea 279/2005:
[ link extern ]

- Angajatorul are obligația de a desemna un coordonator de ucenicie care îndrumă ucenicul în vederea dobândirii competențelor profesionale necesare calificării pentru care se organizează ucenicia la locul de muncă.

- Obligația de încheiere a contractului de ucenicie, în formă scrisă, revine angajatorului

- Obligațiile suplimentare ale angajatorului sunt:
a) să asigure ucenicului toate drepturile pe care i le conferă un contract de muncă încheiat pe durată determinată proporțional cu timpul lucrat;
b) să asigure ucenicului pregătirea practică necesară calificării în care ucenicul se formează profesional;
c) să asigure ucenicului accesul la pregătirea teoretică și practică corespunzătoare programului de formare profesională, finalizat cu certificat de calificare profesională a adulților, în condițiile Ordonanței Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulților, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
d) să asigure finanțarea programului de formare profesională a ucenicului, dacă acest program nu este finanțat din alte surse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare -ucenic Daliborka Daliborka Buna ziua va rog imi puteti explica ce modificari au intervenit la legea privind ucenicia in cazul in care o societate (domeniu de activitate : Activităţi ... (vezi toată discuția)
Angajare ucenic ataela ataela Buna ziua, -o intreprindere individuala-salon de cosmetica- poate angaja ucenici? -ucenicul trebuie sa fi absolvit un curs in domeniu in momentul in care il ... (vezi toată discuția)
Ucenicia de la locul de munca katy_ru38 katy_ru38 persoana care pregateste ucenicul, poate fi fara autorizatie de formator de formare profesionala? [Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu ... (vezi toată discuția)