Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citare instanță, stare sănătate, declarație

Bună ziua,
Vă rog frumos sugestii față de următoarea situație.
După mai multe termene Curtea de apel a decis să pună pe rol un proces prin care soția vrea să anuleze o hotărâre a unui tribunal arbitral. Din fericire instanța de apel a înțeles că sunt probleme la modul în care s-au dat hotărârea arbitrală și a dispus repunerea cauzei pe rol. În acest context a decis și citarea mea. Însă, din păcate din cauza stării de sănătate și a ratei de infectare nu m-aș prezenta. Așadar, întreb, pot trimite o declarație cu ceea ce as susține și în instanță astfel încât să nu mă prezint?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionut# , utilizator 16:49, 21 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati fost citat ca martor?Dacă da declaratia unui martor este o probă care se administrează nemijlocit,în condiții de contradictorialitate în fata instantei.O declarație chiar notariala poate fi depusă (deși sunt destui notari care refuză sa facă astfel de declaratii)dar nu va.o utilitate deosebita .încadrul.probelor .Pe de altă parte imi.e greu să cred ca instanța v a citat cs martor tinand cont de anumite dispoziții din CPC privind persoanele care pot fi audiate.Intr un astfel de proces ar trebui să aveti un avocat mai ales dacă există și o miza pecuniara. Si tinand cont ca ezse o speță destul de complexă.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Da, mă gândeam să transmit o declarație semnată în acest sens. Dacă aveți și alte sugestii vă rog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare facultativa dispusa de 2 ori sa intelegem ca este ... Dor77 Dor77 Suspendare facultativa dispusa de 2 ori Sa intelegem ca este vorba de 2 suspendari ? SE poate dispune mai multe suspendari in cursul procesului de ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare paul99 paul99 Va rog puteti sa imi spune-ti din ce motive sa poate amana pronuntarea intrun proces penal? si daca este posibil pana la termenul afisat sa mai administrez ... (vezi toată discuția)
Probe incredintare minori pauleo pauleo Buna ziua, Nu am fost casatoriti si suntem in proces pt. incredintarea copiilor (un copil are 3 ani si celalalt 4 ani). S-au admis de catre instanta: proba cu ... (vezi toată discuția)