Vreau sa imi fac o societate comerciala. Toate bune si frumoase, dar nu avem un spatiu.:(( . Noi, eu si sotul meu, am vandut apartamentul, cumparat de parintii lui. Si ne-am mutat la parintii mei (care abia asteapta sa plecam de acolo!). Acum cand vrem sa facem firma, i-am rugat pe parintii lui sa ne ajute cu spatiul. Adica actele sa fie pe spatiul locuintei lor. Intampinam probleme, in sensul ca se gandesc , ca vom avea pretentii la acel apartament, care de drept va ramane fratelui sotului meu. X-(. Am incercat sa le explicam ca nu vrem casa lor, dar nu putem sa-i convingem . Cum sa le dovedim legal ca nu vrem decat in acte spatiul lor? Va multumesc anticipat.
legal nu aveti cum.
va sfatuiesc sa faceti contract de comodat, si la registrul comertului sa declarati ca activitatea se desfasoara la sediul clientilor, nu al firmei.
Buna ziua. Va voi descrie pe scurt situati acu care ma confrunt.
In martie am infiintat un srl cu asociat unic. Atunci dovada pentru sediu social am dus un certificat fiscal obtinut de la impozite si taxe locale pentru un teren intravilan pe care se contruia casa parintilor mei. Certificatul firmei a iesit si acum sta in biroul directorului registrului comertului pentur ca acesta trebuie sa-l semneze, dar nu l-a semnat nici pana in ziua de azi. Motivul: vrea sa ii duc dovada ca acolo este construita o casa (pe certificatul dus de mine este specificat teren, nu imobil).
Problma este ca nu pot duce acest certificat din pricina unor datorii care au aparut din cauza neprelungirii autorizatiei de constructie la timp.
Intrebare: cum pot eu rezolva aceasta situatie (dureaza pan pot obtine certificatul fiscal pt imobil si nu am timpul necesar)? Este normal ce face directorul registrului comertului (din moment ce judecatorul a spus ca este ok si firma este infiintata - chiar am depus declaratia de inactivitate la Finante...)?