avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Valabilitate sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Valabilitate sediu social

Daca in actul constitutiv nu este prevazuta durata de valabilitate a sediului social, poate Anaf sa treaca societatea ca fiind inactiva pe motiv ca a expirat valabilitatea spatiului? Sediul social se afla in apartamentul unuia din actionari si este inca valabil. Precizez ca au trecut 10 ani de la infiintarea societatii.
Se poate face contestatie ? Trebuie obligatoriu ca dupa 10 ani sa reinnoiesti la Registrul Comertului dovada spatiului? Ce se poate face ?

Cum influenteaza trecerea in cazierul fiscal al actionarilor a acestei mentiuni? Mai pot fi ei actionari la o alta societate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2017
roxana69, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in actul constitutiv era obligatoriu sa fie trecuta perioada sediului.
Daca acest lucru nu a fost facut, este o eroare.
Dovada sediului unei firme se face cu un contract de inchiriere sau comodat. (sau proprietate adusa ca aport la capitalul firmei... dar, deduc ca nu este cazul dvs.)
Contractul de inchiriere sau comodat, contine in mod obligatoriu durata incheierii.
Pentru ca in actul constitutiv nu era trecuta perioada, la inregistrarea firmei la ONRC a avut in vedere prevederile din contractul de inchirere sau comodat.
In mod obligatoriu la inregistrarea firmei la ONRC trebuie completata rubrica privind durata sediului.
La expirarea duratei sediului, firmele sunt radiate de drept, daca nu se procedeaza la prelungirea contractului de sediu.
Contestatia o puteti face, dar daca nu ati indeplinit conditiile de mai sus, inseamna ca nu veti castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot inregistra o firma la acelasi sediu social ca si alta firma, prima firma avandu-l expirat. trismegist100 trismegist100 O persoana a inchiriat un sediu social acum 8 luni de zile pe o perioada de 6 luni altei unei persoane, pentru inregistrarea firmei, persoana data nu si-a ... (vezi toată discuția)
Modificari act constitutiv srl Nata88 Nata88 Buna ziua, As dori informatii/raspunsuri la urmatoarea situatie: Societate comerciala SRL, asociat unic, declarata inactiva, din data de 02.03.2016, ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma marcelino marcelino vreau sa-mi infiintes o firma... va rog, ce acte imi trebuie? (vezi toată discuția)