avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Donatie autentica de la prieten. Pot primi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Donatie autentica de la prieten. Pot primi o suma de bani, sub forma de donatie autentica, ...

Buna ziua, Pot primi o suma de bani, sub forma de donatie autentica, de la un prieten, bani cu care sa achizitionez un imobil, in nume propriu, imobil care sa nu fie supus partajului?
Cel mai recent răspuns: hmarce , utilizator 14:55, 11 Noiembrie 2021
Da
Daca sotul/sotia recunoaste (printr-o declaratie in forma autentica) ca pretul pe care il achitati la dobandirea bunurilor reprezinta un bun propriu al dvs (primit printr-o donatie, autentica la randul ei) si se declara de acord ca bunul pe care il cumparati sa fie intabulat pe numele dvs ca proprietar exclusiv (in temeiul art 340 lit g Cod Civil), nu va impiedica nimic sa cumparati acest bun ca bun propriu la dumneavoastra, acesta nefiind supus partajului.
Puteti semna separatia de bunuri, si sa primiti donatia ulterior, apoi sa faceti achizitia imobilului.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2021
hmarce, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament. buna seara . as dori sa stiu daca pot sa ... dansidana dansidana VANZARE APARTAMENT. Buna seara . As dori sa stiu daca pot sa vand apartamentul propritate personala daca am acordul sotului in scris dat in fata unui notar ... (vezi toată discuția)
Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Bun propriu, modalitati de dobandire in timpul casatoriei ContSters172348 ContSters172348 buna ziua, doresc sa cumpar un apartament fiului meu care este casatorit.Ce forma juridica trebuie sa utilizez pentru ca imobilul sa nu fie supus partajului in ... (vezi toată discuția)