Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

buna dimineata

buna dimineata am 67 ani am pensia de 2253 lei sotul a decedat 2020
ma incadrez in conditiile de acordare a pensiei de urmas?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2021
savin aurelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:04, 18 Noiembrie 2021
Incepând din 2019, soțul supraviețuitor care nu optează pentru pensie de urmaș poate beneficia, pe lângă pensia proprie, de un ajutor lunar în valoare de 25% din pensia soțului decedat dacă durata căsătoriei lor a fost mai mare de 10 ani și dacă soțul supraviețuitor nu s-a recăsătorit. În acest caz, ajutorul respectiv se poate cumula cu propria pensie a soțului supraviețuitor.
Textul citat nu a întrat în vigoare.. noua lege va întra în vigoare la 01.09.2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate obține un procent de 25% din pensia soțului decedat ... CristinaBej CristinaBej Se poate obține un procent de 25% din pensia soțului decedat pe lângă pensia mea? (vezi toată discuția)
Pensie urmas tebaatusasula tebaatusasula Buna ziua, Tatal nostru a decedat de curand, Dumnezeu sa-l odihneasca. Am dori sa stim daca mama, poate cumula un procent din pensia tatalui cu pensia ei sau ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie sot supravietuitor. buna ziua. am rugamintea de a ma lamuri in urmatoarea situatie. ... simonaroxana80 simonaroxana80 Buna ziua. Am rugamintea de a ma lamuri in urmatoarea situatie. Sotul pensionar a decedat in luna iunie. Cum se stabileste pensia de urmas? Intelwg ca o ... (vezi toată discuția)