avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriere sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriere sulta

in urma unei hotarari judecatoresti din 2012 pentru o succesiune, socrul meu a avut de platit sulta la doi frati. Cadastrul efectuat pentru terenurile cuvenite sunt ipotecate pana la plata acestor sulte. Socrul meu a platit aceste sulte prin mandat postal cu confirmare de primire dar OCPI Buzau cere ca cei doi frati sa faca si o declaratie notariala prin care sa confirme aceste primiri a sultelor. Intre timp unul din frati a decedat, al doilea are si aceasta declaratie notariala iar in ultima luna a decedat si socrul meu. Va intreb, in acest caz, cum sa procedam deoarece scoaterea de sub ipoteca ne este necesara la efectuarea succesiunii dupa socrul meu. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:44, 24 Noiembrie 2021
Este complicat, sunt decedati in speta, sunt succesibili in speta, este nevoie de certificate de mostenitori, declaratii amiabile, iar in caz de neintelegere, chemari in judecata. In final, o veti rezolva doar in instanta, dupa o analiza pertinenta a situatiei de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)
Urgent nevoie de ajutor: dovada plata sulta prin posta cu confirmare de primire liviclau liviclau Buna ziua! Va rog sa imi oferiti un sfat in legatura cu urmatoarea speta: In urma procesului de partaj ca urmare a divortului, mie mi-a revenit apartamentul, ... (vezi toată discuția)
Prescriere drepturi banesti obtinute la masa succesorala emy_m emy_m Buna ziua, Dupa succesiunea facuta de bunica si fratele ei in 2003-2004, Bunica trebuia sa primeasca o sulta din partea fratelui, pe langa terenurile primite. ... (vezi toată discuția)