avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, Situatia este aceasta:am fost casatorita cu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, Situatia este aceasta:am fost casatorita cu un cetatean ...

Buna ziua,
Situatia este aceasta:am fost casatorita cu un cetatean strain,casatoria inregistrata in Romania.Am divortat in 2003,divortul nu este inregistrat in Romania.In anul 2008 am cumparat de la fratele meu un teren.Cumpararea s-a facut prin procura(mama mea),si in actul de cumparare scrie ca eu cetateana cutare,casatorita cu cetateanul strain cutare....etc...Problema este ca noi eram divortati la momentul cumpararii.
Acel teren era de fapt o datorie a fratelui meu catre mine,dar el(mama) au considerat sa faca vanzare-cumparare in loc de donatie,care acum m-ar fi ajutat la vanzarea terenului.
Intrebare:cum pot sa vand acel teren?Am actul original de divort,tradus,legalizat si cu Apostila din tara care l-a emis,dar nu este inregistrat in Romania.
Deci,la momentul vanzarii,eu eram divortata de 5 ani
Cum pot sa vand acel teren?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 22:49, 26 Noiembrie 2021
Mergeți la starea civila de la locul incheierii căsătoriei si înregistrați divorțul. Ulterior, solicitați un certificat de căsătorie cu mențiunea de divorț; în acest fel veți putea face dovada faptului ca erați divorțată in momentul încheierii actului de cumpărare, iar dvs sunteti unic proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat divort bbd bbd deoarece am dubla cetatenie vreau sa inregistrez divortul care a survenit si in tare al carui cetatean mai sunt. la consulat mi s-a cerut certificat de divort ... (vezi toată discuția)
Acte căsătorie Claus1988 Claus1988 Buna ziua , locuiesc in Danemarca cu domiciliu rămas pe buletin in România , in Danemarca m-am căsătorit cu o cetățeana de origine ucraineana care in ... (vezi toată discuția)