avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am vandut apartament cu credit. Vreau să pun ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am vandut apartament cu credit. Vreau să pun întrebări.

Buna seara, Îmi pare rău pentru limba mea, nu sunt român. Sper ca vei intelege Multumesc!

Îmi vând apartamentul vineri cu credit. Cumpărătorul a luat credit de la BRD. Am cont in BCR. Mă întreb când primesc banii.

Și cumpărătorul scrie la prețul casei mult mai mult decât am vândut pe antecontract de vanzare. Pentru ca nu are avans, când eram la notar, i-a spus notarului că i-am dat 7 mii de euro. Dar nu am semnat asta, după aceea am schimbat contractul şi am facut antecontract cu el fara avans.

Dupa 3 săptămâni, creditul a fost aprobat. Acum mi-a spus banc vrea contract pentru avans. İnseamna, Vrea să scrie că îi dau 7 mii de euro pentru avans.

ce trebuie sa fac?

Mersi Mult!
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2021
Chicky12, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:16, 30 Noiembrie 2021
Banca acorda un anumit credit, dar o parte din preț (15%, 20%, 25%, depinde de banca), trebuie sa suporte cumpărătorul din surse proprii.

Practic, nu îți poți cumpăra o casa, fără un leu în buzunar, numai cu ce îți dă banca.

Majoritatea băncilor solicita înainte un antecontract, prin care cumpărătorul sa achite vânzătorului ca avans, aceasta suma, din surse proprii.
Avansul poate fi stabilit și între dvs, dacă banca e ok cu suma.

Mai departe, dosarul este trimis spre analiza, și dacă se aproba creditul, urmează semnarea contractului de vânzare (între dvs și cumpărător) si a contractului de ipoteca (între cumpărător și banca, prin care garantează rambursarea creditului cu imobilul cumparat).

Dvs va primiți avansul la încheierea antecontractului, iar restul de bani, ii virează banca direct în contul dvs.
De obicei, în cel mult 3- 4 zile.
Dacă cumpărătorul nu va achita efectiv niciun avans, indicat este sa refuzați semnarea antecontractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasi de urmat la cumpararea unui apartament? dupa găsirea ... nicu940503 nicu940503 Care sunt pasi de urmat la cumpararea unui apartament? Dupa găsirea proprietăți dorite si negocierea cu proprietaul ei, la notar se face un ante contract ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prin credit la alpha housing 5inci 5inci Ma intereseaza si pe mine sa stiu care sunt procedurile in cazul in care vreau sa vand un apartament cuiva care face un credit la alpha housing , sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. ... Dovis Dovis Buna ziua, Vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. Cumparatorul face imprumut la banca - nu stiu de care (noua casa, credit ipotecar). Va ... (vezi toată discuția)