avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CURIOZITATE , vânzare apartament proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CURIOZITATE , vânzare apartament proprietate (moștenit) , căsătorit, ...

CURIOZITATE , vânzare apartament proprietate (moștenit) , căsătorit, conform art.340 CC bun propriu , de ce notariatul solicită certificatul de căsătorie ?!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:54, 12 Decembrie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca notarul are obligatia de a verifica in Registrele Nationale Notariale daca ati incheiat vreo conventie matrimoniala si de a mentiona in cuprinsul contractului starea dvs civila.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2021
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc,, zi bună !
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
sau (și) în ideea că dacă apartamentul este notat ca locuință a familiei este nevoie de acordul celuilalt soț, chiar neproprietar, pentru înstrăinare.
Exemplu. Mi-am cumparat un imobil, apoi m-am insurat si dupa cativa ani vreau sa vand acel imobil. Curiozitate: de unde stie notarul ca sunt insurat?! Intreb pt. ca nu mi-au stiut starea civila cei de la evidenta populatiei!!!
Va întreabă.
Iar la căsătoriile încheiate după întrarea în vigoare a noului Cod civil, va găsește starea civila în funcție de cnp, la Registrele Naționale Notariale.

Alte discuții în legătură

Hotarare divort gresita mihai62 mihai62 Ascultand o stire privitoare la hotarari de divort gresite,curiozitatea ma facut sa o recitesc si pe a mea,data acum trei ani!Stupoare! si a mea are o ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord fara prezenta sotului ContSters200730 ContSters200730 Buna seara, sunt casatorita de un an si jumatate, sotul nu este cetatean roman, dar am facut casatoria aici in Romania. Nu avem copii, nici bunuri de impartit, ... (vezi toată discuția)
Reprezentare parte din strainatate pentru acord divort mysticOS mysticOS Buna ziua, Parintii mei divorteaza. Unul din parinti este in tara si a intentat proces de divort. Celalalt parinte este plecat in strainatate. Este posibil ... (vezi toată discuția)