avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CURIOZITATE , vânzare apartament proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CURIOZITATE , vânzare apartament proprietate (moștenit) , căsătorit, ...

CURIOZITATE , vânzare apartament proprietate (moștenit) , căsătorit, conform art.340 CC bun propriu , de ce notariatul solicită certificatul de căsătorie ?!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:54, 12 Decembrie 2021
Notarul nu ar trebui sa va intrebe despre starea civila. Statul roman a cheltuit sume colosale pe diverse sisteme informatice nefunctionale, inclusiv pe banii domnului logicus. Sa consulte baza de date de la politie, primarie etc.
Daca aveti datorii la Stat, ANAF afla despre dvs si ce ati mancat astazi dimineata, cu tot cu starea civila. Notarul nu poate afla, ca este secret. Doar numara bilete, multe...
@sadrian Bine punctat! Ce sa mai zic, tocmai ne pricopsiram cu un hot ministrul digitalizarii! P.S. plagiat=hotie
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2021
DlGoe, utilizator

sadrian a scris:

Notarul nu ar trebui sa va intrebe despre starea civila. Statul roman a cheltuit sume colosale pe diverse sisteme informatice nefunctionale, inclusiv pe banii domnului logicus. Sa consulte baza de date de la politie, primarie etc.
Daca aveti datorii la Stat, ANAF afla despre dvs si ce ati mancat astazi dimineata, cu tot cu starea civila. Notarul nu poate afla, ca este secret. Doar numara bilete, multe...

E secret sau...? Știți ca declarațiile de căsătorie sunt publice, nu? Și nunta în sine este o forma de publicitate la nivel de comunitate.
Nu știu cu ce a cheltuit statul, dar știu sigur ca nu a cheltuit si nu cheltuie 1 leu cu activitatea notariala, asta deși notarii sunt colectori de taxe pentru stat.
Dacă vi se pare atât de rușinos și atât de secret sa răspundeți cu da sau nu la întrebarea "sunteți căsătorit?", e perfect!
În caz ca o sa ajungeți sa va certați cu nevasta, veți fi unicul responsabil de efectele patrimoniale.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
DlGoe a scris:

Intreb pt. ca nu mi-au stiut starea civila cei de la evidenta populatiei!!!

La ultima schimbare de C.I apăream divorțată de ... actualul soț.
Se pare că o mențiune migrase pe rubrica necorespunzătoare.
Și luasem cu mine sentința de divorț de primul soț, așa, într-o doară, ca dintr-o bine calculată întâmplare. Pusesem mâna pe ea, gândisem că nu ar fi logic necesară, de vreme ce îmi schimbasem de 2 ori C.I. în cei 20 de ani de actuală căsnicie, dar avocatul din mine, gândind pe sens contrar, grăise în sinea mea: ia mai tacă-ți fleanca logică și pune hârtia aia în poșetă.
Acasă am râs cu lacrimi când bărbatu-meu a trecut în câteva momente de poveste de la fericirea de divorțat la starea de însurat din nou.
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2021
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort gresita mihai62 mihai62 Ascultand o stire privitoare la hotarari de divort gresite,curiozitatea ma facut sa o recitesc si pe a mea,data acum trei ani!Stupoare! si a mea are o ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord fara prezenta sotului ContSters200730 ContSters200730 Buna seara, sunt casatorita de un an si jumatate, sotul nu este cetatean roman, dar am facut casatoria aici in Romania. Nu avem copii, nici bunuri de impartit, ... (vezi toată discuția)
Reprezentare parte din strainatate pentru acord divort mysticOS mysticOS Buna ziua, Parintii mei divorteaza. Unul din parinti este in tara si a intentat proces de divort. Celalalt parinte este plecat in strainatate. Este posibil ... (vezi toată discuția)