avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre sora vitregă
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre sora vitregă

Bună , am o sora vitrega de 4 ani (de tata) care o creste mama vitregă , dar de câteva luni ea a plecat în străinătate și pe sora mea vitregă a lăsat-o la niște străini care nu am avem niciun grad de rudenie cu ei , am încercat sa vorbesc cu ea sa o lase la mine dar nu a vrut și nu vrea sa am nici o legătură cu sora mea , tatăl meu a decedat în urma unui accident.

Întrebările sunt:
- As putea obține tutela ca să o cresc eu sau este vreo șansă?
- Dacă nu as putea obține tutela măcar ore de vizite sau ceva .

Țin sa mai precizez ca cineva mi-a trimis poze cu ea goală și ca face altceva în străinătate acolo , nu muncește.

Ea a avut și inspecția copilului la această străină unde a lăsat-o iar am înțeles ca aceia ia dat un termen sa se întoarcă în tara dacă nu ii ia copii la cămin.

Mulțumesc anticipat și scuze dacă nu am explicat chiar asa de bine , am încercat cât de bine am putut .
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2021
Arthas, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:23, 29 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Program de vizita puteti solicita oricand si cu siguranta veti obtine acest lucru in instanta.

Autotitatea parinteasca foarte rar se poate exercita de catre alte persoane decat parintii, in conditiile in care mama este in viata si teoretic se ocupa de minora. Discutiile sunt mult mai complexe, astfel ca v as recomanda sa luati legatura cu un avocat impreuna cu care sa analizati sansele unui asemenea demers judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mea a murit într-un accident rutier,a lăsat în urma un ... Cristinelm9@gmail.com Cristinelm9@gmail.com Sora mea a murit într-un accident rutier,a lăsat în urma un copil de 12 ani,iar acum locuiește cu mama mea,eu sunt fratele lui sora mea decedata,iar acum ... (vezi toată discuția)
Pot schimba custodia comuna poterasu poterasu Buna seara, am o fetita de 5 ani jumate si o cresc singura de la 3 ani. La divort judecatoarea ne-a oferit custodie comuna dar el a plecat in strainatate si a ... (vezi toată discuția)
Vânzare cumpărare cu uzulfruct viajer. bună ziua dragi colaboratori ... ionescu_adina ionescu_adina Vânzare cumpărare cu uzulfruct viajer. Bună ziua dragi colaboratori ai site-ului. Doresc în următoarele rânduri sa va relatez povestea mea....si ... (vezi toată discuția)