avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1232 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Astazi am primit o sanctiune de la poliția ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Astazi am primit o sanctiune de la poliția locală ...

Buna ziua!
Astazi am primit o sanctiune de la poliția locală pentru “parcarea autovehiculelor în parcările cu plată administrate de Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu, fără achitarea tarifului de parcare corespunzător sau fără afișarea pe bordul mașinii în interior a tichetului de parcare corespunzător.". Problema e că mașina nu a fost parcată de către mine, probabil de către fiul meu. Cum as putea contesta aceasta sanctiune?
Mentionez faptul că deși sunt proprietarul mașinii, eu nu o conduc, iar în ultimii 15 ani nu am condus deloc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 21:03, 2 Ianuarie 2022
care ar putea fi temeiul plângerii contravenționale?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care ar putea fi temeiul pt care actiunea ar fi admisa,atat timp cat fapta contraventionala a fost savarsita?.Sa vina fiul martor sa spuna ca el a parcat si nu dvs nu e posibil,sa faceti o cerere de chemare in garantie in care sa aratati ca fiul e vinovat si nu dvs nu este admisibila in procedura plangerii contraventionale.Sa faceti eventual dovada cu un martor ca in ziua x la ora y va aflati altundeva ar fi o varianta ..Destul de complicat,greu de rezolvat fara av ,, nu stiu daca renteaza costurile si efortul.Pana la urma ,,o incasati"ca un tata iubitor pt fiul sau..
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Care ar putea fi temeiul pt care actiunea ar fi admisa,atat timp cat fapta contraventionala a fost savarsita?.Sa vina fiul martor sa spuna ca el a parcat si nu dvs nu e posibil,sa faceti o cerere de chemare in garantie in care sa aratati ca fiul e vinovat si nu dvs nu este admisibila in procedura plangerii contraventionale.Sa faceti eventual dovada cu un martor ca in ziua x la ora y va aflati altundeva ar fi o varianta ..Destul de complicat,greu de rezolvat fara av ,, nu stiu daca renteaza costurile si efortul.Pana la urma ,,o incasati"ca un tata iubitor pt fiul sau..

Ok, dar la fel de bine puteam fi și in situația in care înstrăinăm mașina și noul proprietar nu o înmatricula pe numele sau.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

[ link extern ] /
Daca citeati atent raspunsul meu observati ca singura varianta pe care
v o indicam ca avad ceva sanse era ss veniti cu un martor care sa spuna ca in ziua respectiva nu dvs ati condus masina.Faptul ca gasiti o hotarare pe net are relevanta 0,instantele din Romania nu sunt obligate sa pronunte solutii similare doar pt fsptul ca dvs indicati sau copiati o sentinta care solutioneaza o situatie cate pare identica cu a dvs.
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie parcari RoraM RoraM buna ziua, am parcat masina pe un loc nemarcat ca fiind parcare, langa o parcare cu abanonament. Proprietarul parcarii a chemat politia locala si am primit ... (vezi toată discuția)
Primit pv pol. locală galați, în lipsă, pentru parcare neregulamentară, fără invitație prealabilă la sediu virgiliuadr virgiliuadr Bună ziua. Pe data de 15 octombrie a.c. am fost, cu autoturismul, la o piață din Galați, numită popular Piața Basarabiei. Am parcat mașina pe trotuar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. din lipsa de timp și din lipsa altor locuri libere ... marianneghinita marianneghinita Bună ziua. Din lipsa de timp și din lipsa altor locuri libere în parcarea de resedinta din fata blocului unde locuiesc am parcat masina personala pe locul ... (vezi toată discuția)