avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Am un prieten care s-a căsătorit în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Am un prieten care s-a căsătorit în Constanta acum ...

Buna seara. Am un prieten care sa căsătorit în constanta acum multi ani.. in urma căsnicie au rezultat 2 copii. Acu. 2 ani sau despărțit ea a plecat în Drobeta el a rămas în constanta. Anul trecut au avut proces pt a se stabili ca unul din copii rămîne la ea si unul la el. Acum el vrea sa divorteze numai ca poate divorțat numai in constanta ca acolo sau căsătorit. Numai ca ea nu vrea sa vina in constanta . Ce e de facut. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:15, 2 Ianuarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Cererea de divorț se introduce la instanța din circumscripția locului căsătoriei sau a ultimei locuințe comune a soților. Nu există alte variante, inclusiv dacă dânsa dorește să divorțeze va fi necesar să introducă cererea astfel la instanța. Pe scurt nu vă interesează voința soției,

Purcaru Nasta-Ana
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În procesele de divorț doar prezența reclamantului este obligatorie, nu și a pârâtului. Așadar, important este ca citarea pârâtei să fie corectă, iar dacă aceasta nu vrea să se prezinte nu este o problemă, deoarece instanța va putea să pronunțe hotărârea și în lipsa pârâtei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac sa divortez mai repede??? raluk2009 raluk2009 Problema sta cam asa m-am maritat acum 5 ani eram si eu mai mica si mai proasta a fost o nebunie dupa o luna de zile ne-am despartit el a plecat pe drumul lui ... (vezi toată discuția)
Divortul de un cetatean egyptean Andreea I. Andreea I. Buna ziua! Cum as putea sa divortez de un cetatean egyptean cu care in anul 2009 luna ianuarie, m-am casatorit cu acesta in Egypt? Mentionez faptul ca in urma ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain yozefina yozefina Buna ziua, Am si eu un sir de intrebari...daca se poate sa ma lumineze cineva: Sunt maritata de 7 ani cu un cetatean grec. De doi ani a parasit domiciliul ... (vezi toată discuția)