avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum Fac Sa Divortez Mai Repede???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum Fac Sa Divortez Mai Repede???

Problema sta cam asa m-am maritat acum 5 ani eram si eu mai mica si mai proasta a fost o nebunie dupa o luna de zile ne-am despartit el a plecat pe drumul lui eu pe al meu!Nu am mai auzit nimic de el si nici nu ma mai intereseaza singura problema e ca eu stau in bucuresti acum si sunt maritata in iasi!Cum fac sa ma interesez si eu daca a bagat el divortul?Sau Daca nu a bagat el divortul sa il bag eu cat mai repede?Dati`mi si mie un sfat va rog frumos:sorry: Nu Vreau Nimic De La El Decat sa divortez:sorry:
Cel mai recent răspuns: raluk2009 , utilizator 14:49, 17 Noiembrie 2009
Sfatul meu este sa incercati sa va contactati sotul pentru a stabili aceste detalii legate de divort. Sau rudele lui in cazul in care nu mai tineti legatura ! In principiu , dumneavoastra neavand pretentii , copii cu sotul dvs , procedura divortului este foarte simpla.B-)
Daca ar fi intentat sotul divort, este imposibil sa nu fi aflat pana acum , deoarece ar fi fost necesara citarea dvs. Asa incat , incercati sa-l contactati , cum a spus si colegul .Daca insa nu va fi posibil , introduceti cererea de divort la judecatoria de la ultimul domiciliu comun si se va proceda la citarea sotului , prin mijloacele puse la dispozitie de lege. Daca totusi l-ati gasi , ar fi util sa va intelegeti in privinta unui divort rapid ,de comun acord , aceasta insa implicand si prezenta sa .
Important de știut este dacă soțul mai locuiește acum în Iași, adică unde a fost ultimul domiciliu comun. Dacă nu, instanța competentă cu soluționarea divorțului va fi cea din locul unde are acum domiciliul soțul dacă vreți să intentați acțiune, iar dacă soțul nu mai are domicilul în țară:instanța de la domiciliul dumneavoastră. Dacă există posibilitatea să-l contactați și este de acord cu divorțul, formulați o cerere împreună și căsătoria va fi defăcută de la primul termen de judecată. Succes!
Prezenta paratului in procesul de divort nu e , nicidecum , obligatorie, asa incat , daca dumneavoastra doriti sa va exprimati vointa intr-o cerere de chemare in judecata , avand ca obiect desfacerea casatoriei , nu veti intampina niciun impediment.

Ramane ca instanta de judecata , in baza administrarii de mijloace de proba (inscrisuri ,proba testimoniala ) sa constate ca acest mariaj a fost grav si iremediabil afectat , si sa aprecieze ca nu mai exista vreo posibilitate de impacare.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
cf. art. 607 c.civ., cererea de divort ieste de competenta judecatoriei in circumscriptia careia sotii au avut ultimul domiciliu comun. daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unul din soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei unde se afla cel din urma domiciliu comun, instanta competenta este cea de la domiciliul paratului.
daca paratul nu are domiciliu in tara , competenta este judecatoria in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul .

intr-o prima faza ar trebui sa incercati sa lauti legatura cu sotul dvs . sau cel putin sa aflati date despre acesta de la rude, cunostinte.
ulterior vedeti ce instanta este competenta pt a dispune desfacerea casatoriei .

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire adypompy adypompy pot deschide actiune de divort la judecatoria iasi daca am domiciliul in botosani? mentionez ca sunt nascut in iasi iar certificatul de casatorie este emis de ... (vezi toată discuția)
Divortul de un cetatean egyptean Andreea I. Andreea I. Buna ziua! Cum as putea sa divortez de un cetatean egyptean cu care in anul 2009 luna ianuarie, m-am casatorit cu acesta in Egypt? Mentionez faptul ca in urma ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain yozefina yozefina Buna ziua, Am si eu un sir de intrebari...daca se poate sa ma lumineze cineva: Sunt maritata de 7 ani cu un cetatean grec. De doi ani a parasit domiciliul ... (vezi toată discuția)