avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cererea pentru pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cererea pentru pensia alimentara

cererea pe care o depun la Tribunal pentru pensia alimentara trebuie scrisa de mine sau exista cerere tip?Imi puteti da va rog un exemplu de cerere?Va multumesc!
DOMNULE PREŞEDINTE,

Subsemnata .............. domiciliată în ............., în numele şi ca reprezentant legal a minorului ............, chem în judecată şi personal la interogatoriu pe pârâtul ..........., domiciliat în ........., pentru a fi obligat la

PENSIE DE ÎNTREŢINERE
urmând să contribuie lunar la cheltuielile de întreţinere a minorului mai sus-numit şi să-mi plătească cheltuielile de judecată pe care le voi face cu acest proces.

Motivele acţiunii:

În fapt, din căsătoria mea cu pârâtul a rezultat minorul mai sus-numit. La data de .......... pârâtul a părăsit domiciliul comun. Copilul a rămas sub îngrijirea mea şi pentru că pârâtul(a) refuză să acorde de bunăvoie întreţinere minorului, vă rog să fie obligat la întreţinere în raport de posibilităţile materiale pe care le are. Este salariat la ..........., şi totodată posedă alte bunuri aducătoare de venituri, printre care un teren în suprafaţă de ......
În drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 107 raportat la art. 86 şi art. 94, C. fam. şi vă rog să admiteţi acţiunea şi să obligaţi pe pârât să contribuie lunar la cheltuielile de întreţinere a copilului minor.
În dovedirea acţiunii înţeleg să mă folosesc de interogatoriul pârâtului şi de relaţiile pe care instanţa urmează să le ceară în legătură cu veniturile pe care le realizează.
Depun acţiunea în dublu exemplar la care anexez copia certificatului de căsătorie şi copia certificatului de naştere al copilului minor.

Data depunerii Semnătura,


DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI ..................
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
O depuneti la Judecatorie si poate fi scrisa si de catre dvs.


Domnule Preşedinte,
Subsemnatul _________, domiciliat în _________, în calitate de reclamant, reprezentat (sau, după caz, asistat) de _________, chem în judecată pe _________, domiciliat în _________, în calitate de pârât, şi pe Autoritatea Tutelară _________, pentru ca prin hotărârea ce o veţi pronunţa să dispuneţi
Obligarea pârâtului să-mi plătească pensie de întreţinere
în cuantumul legal, de la data introducerii acţiunii şi până la majoratul, terminarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani – sau 26 de ani în cazul studiilor universitare cu durată de 6 ani.
De asemenea, solicit obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată.
Motivele acţiunii sunt următoarele:
Motivele de fapt: _________
Temeiul de drept: Îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 107 raportat la art. 86 şi art. 94. C. fam.
Probe: În dovedirea pretenţiilor, solicit încuviinţarea probelor cu _________, pe aspectul _________
Anexez, în copie certificată, următoarele înscrisuri: _________

Semnătura,
____________


Domnului Preşedinte al Judecătoriei ______________


Acesta ar cam fi in mare textul. Trebuie sa il adaptati la situatia dvs. Se depune in 2 exemplare: unul pentru instanta si unul pentru a fi comunicat paratului.
noi nu am fost casatoriti dar el a recunoscut fetita,la proba pot scrie certificatul de nastere?
Fireste ca da.Eu va recomand sa consultati totusi un avocat, macar pentru a va explica situatia si a va redacta si depune cererea.
Dumneavoastra aveti calitate procesuala activa (suteti reprezentant al copilului minor si veti fi reclamant in acest proces).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pentru custodia unui copil minor sub 14 ani mickey_hd mickey_hd -ce acte sunt necesare pentru a `obtine custodia unui copil minor sub 14 ani -cum se complecteaza cererea (vezi toată discuția)
Divort lukducu lukducu nu am bani de avocat si vreau sa ma reprezint singur sa vrea sa primesc o schita sau un model de cerere pentru deschiderea unui ... (vezi toată discuția)
cerere de chemare in judecata petru plata pensiesi alimentare...un pic de ajutor la formularea ei se poate? mario.m mario.m Ma puteti ajuta va rog un pic cu formularea cereri de chemare in instanta petru plata pensiei alimentare...tin sa mentionez ca eu sunt domiciliat in Timisoara ... (vezi toată discuția)