avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere pentru custodia unui copil minor sub 14 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere pentru custodia unui copil minor sub 14 ani

-ce acte sunt necesare pentru a `obtine custodia unui copil minor sub 14 ani
-cum se complecteaza cererea
Incredintare minor

Cerere de chemare în judecată pentru încredinţare copil minor - Model



DOMNULE PREªEDINTE,



Subsemnata(ul) ............ domiciliat(ă) în ............., în numele şi ca reprezentant(a) legal(a) a copilului meu minor .........., chem în judecată şi personal la interogatoriu pe soţul(ia) pârât(ă) ............ domiciliat(ă) în ............, pentru



ÎNCREDINŢAREA COPILULUI MINOR



urmând ca, prin hotărârea ce veţi pronunţa, să-mi încredinţaţi mie spre creştere şi educare pe sus-numitul minor. Cer, de asemenea, ca pârâtul(a) să fie obligat(ă) să contribuie la întreţinerea minorului şi să-mi plătească cheltuieli de judecată.



Motivele acţiunii:



În fapt , sunt căsătorit(ă) cu pârâtul(a) de la data de .........., iar din căsătorie a rezultat minorul .........., născut la data de ...........

Datorită unor neînţelegeri ne-am despărţit în fapt la data de ............. Minorul a fost luat de pârât(ă) şi dus la părinţii lui(ei). Aceştia sunt în vârstă, nu au locuinţă corespunzătoare şi condiţii materiale suficiente pentru a asigura copilului o bună creştere şi dezvoltare. Copilul a fost luat şi dus la ei numai în scopul ca pârâtul(a) să nu poată fi obligat(ă) la întreţinere, dovadă că nici acum nu contribuie cu nimic la creşterea şi educarea copilului.

Având în vedere că până în prezent copilul a fost crescut de mine, din care cauză îmi este puternic ataşat sufleteşte, vârsta sa, împrejurarea că eu mă pot ocupa personal de creşterea şi educarea lui, că am condiţii materiale mai bune decât pârâtul(a) şi părinţii săi, vă rog să-mi încredinţaţi mie copilul spre creştere şi educare.

De asemenea, vă rog ca pârâtul(a) să fie obligat(ă) la întreţinerea minorului, în raport de veniturile pe care le realizează şi de nevoile copilului, precum şi la cheltuieli de judecată.

În drept , îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 100 Codul familiei raportat la art. 42 Codul familiei care se aplică prin asemănare, şi pe dispoziţiile art. 107, art. 86 şi art. 94 Cod familiei cu privire la obligarea pârâtului(ei) la întreţinere.

În dovedirea acţiunii înţeleg să mă servesc de interogatoriul pârâtului(ei), de ancheta socială pe care o va face autoritatea tutelară şi de declaraţiile martorilor: ............. .................. ..................

Depun cererea de chemare în judecată în dublu exemplar, timbru fiscal în valoare de ........ lei şi timbrul judiciar în valoare de ......... lei.

Anexez copia certificatului de căsătorie şi copia certificatului de naştere al copilului minor.



Data depunerii .............. Semnătura, ..........


DOMNULUI PREªEDINTE AL JUDECÃTORIEI ..................


Nu exista o cerere standard, ci trebuie formulata, motivata si intemeiata in drept, pentru asta trebuie sa consultati un avocat caruia sa-i explicati situatia , iar el o sa stie sa va formuleze cererea.
Cat despre actele necesare: cererea de chemare in judecata care se numeste "actiune pentru incredintarea minorului..", taxa timbru, timbru judiciar, copie certificat de nastere minor, copie buletin dvs, dupa caz copie hotarare de divort, ..cam astea ar fi.Consultati totusi un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului marga_mmss marga_mmss buna ziua! vreau sa inchei o relatie de \"uniune consensuala\" (cred ca asa se numeste :)) si sa iau copilul in varsta de doi ani cu mine. motivul il ... (vezi toată discuția)
Cerere de incredintare a minorului nicusor george nicusor george cum sa formulez o cerere de incredintare a minorului catre mama ,acesta fiind in crestere la tata prin hotarare judecatoreasca definitiva.Mentionez ca ambii ... (vezi toată discuția)
Divort lukducu lukducu nu am bani de avocat si vreau sa ma reprezint singur sa vrea sa primesc o schita sau un model de cerere pentru deschiderea unui ... (vezi toată discuția)