avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la titlu executoriu pentru amenda ...
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la titlu executoriu pentru amenda circulatie pe care nam primito

un model pt aceast tip de contestatie
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:10, 26 Ianuarie 2010
Inainte de a demara contestatie la titlu executoriu,verificati atent dosarul in baza caruia a fost dispusa hotararea de obligarea dvs la plata
Nu a-ti fost citat la instanta de judecata?
Verificati atent datele de identificare ale persoanei impotriva careia instanta a dispus obligatia de plata
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator
ynocentta a scris:
Inainte de a demara contestatie la titlu executoriu, (...)

Contestatia la executare se formuleaza in termen de 15 zile de la primirea somatiei si a titlului executoriu emise de Finante. Daca sta, trece termenul.

(...) verificati atent dosarul in baza caruia a fost dispusa hotararea de obligarea dvs la plata

Este vorba, asa cum precizeaza utilizatorul, despre un proces verbal de contraventie, nu despre un dosar. Exista, intr-adevar, un dosar de executare silita la organele fiscale, dar la acesta utilizatorul nu are acces.

Nu a-ti fost citat la instanta de judecata?

Pentru ce, de ce, de catre cine? Procedura de executare a creantelor bugetare este reglementata prin Codul de procedura fiscala.

Verificati atent datele de identificare ale persoanei impotriva careia instanta a dispus obligatia de plata

Adica sa-si verifice propriile date de identificare? Repet, instanta n-are legatura cu situatia utilizatorului, deocamdata.

Interventie moderator: Voi muta acest topic in forumul "executare silita".

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
amenzile de circulatie pentru persoane fizice se fac venituri la bugetele locale, conform art 8 din OG nr. 2/2001, alin 4.
"Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice în conformitate cu legislaţia în vigoare se fac venit integral la bugetele locale"

depuneti contesatie la executare silita in termen de 15 zile de la primirea somatiei insotite de titlul executoriu, conform art 172-173 din Codul de procedura fiscala.

somatia pe care ati primit-o trebuia sa fie insotita de un titlu executoriu, care in acest caz este chiar o copie dupa p.v. contraventie.

de asemenea, cereti dovada comunicarii pv de contraventie de catre organul constatator ( confirmare primire posta, pv afisare)

contestatia suspenda executarea silita!

mult succes!
Gabriela Pin a scris
Contestatia la executare se formuleaza in termen de 15 zile de la primirea somatiei si a titlului executoriu emise de Finante.Daca sta trece termenul

...Exista ,intradevar ,un dosar de executare silita la organele fiscale,dar la acesta utilizatorul nu are acces


in raport de atentionarea catre @ynocentta,aceasta unde apreciati ca a incalcat dispozitiile in vigoare sau regulamentul forumului,de vreme ce tot dvs confirmati ca exista intradevar...
La finante ,
''utilizatorul ''
nu are acces,dar la urmarire penala ,titularul documentului de impunere obligatie de plata are acces
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie gabydutescu gabydutescu Buna ziua!Ma numesc Dutescu Gabriel Constantin, am primit pe data de 07-01-2010 o recomandata prin posta in care se afla o somatie de plata si un titlu ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda de circulatie Cosmin Andronic Cosmin Andronic Buna ziua, Ma numesc Andronic Cosmin si va cer sfatul in privinta unei chestiuni ce tine de plata unei amenzi de circulatie din 2004. O sa scriu direct la ... (vezi toată discuția)
Amenda tulburare liniste publica glcgsm glcgsm Buna ziua, Indraznesc sa va deranjez cu urmatoarea problema, in speranta unei reactii rapide din partea specialistilor de pe acest forum. In vederea unei ... (vezi toată discuția)