avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Somatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Somatie

Buna ziua!Ma numesc Dutescu Gabriel Constantin, am primit pe data de 07-01-2010 o recomandata prin posta in care se afla o somatie de plata si un titlu executoriu de la Primare serviciul colectarea creantelor bugetare pentru ca as fi restant cu plata unei amenzi contraventionale din data de 17-10-2005. eu am achitat toate darile catre buget in fiecare an pana in luna martie a fiecarui an dar in toti acesti ani din 2005 si pana acum nu mi s-a adus la cunostiinta ca nu am platit aceasta suma daca este din 2005. Plicul cu somatia, somatia si titlul executoriu este expediat pe numele Dutescu Gabriel Mihaela (Mihaela fiind sotia) este nomal Va multumesc pentru orice lamurire!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:51, 11 Ianuarie 2010
Suma este prescrisa deja de vreo 2 luni (creantele bugetare se prescriu in 5 ani), asa ca nu trebuie sa platiti nimic...puteti face o contestatie a somatiei si titlului executoriu in termen de 15 zile la instanta competenta, in care sa aratati tocmai acest aspect!
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Buna seara,daca se prescriu cum spuneti din 17-10-2005 5 ani se implinesc in 17-10-2010 , inseamna ca trebuie sa platesc?
stimate domn,

daca amenda este pe numele sotiei, inseamna ca dansa a comis contraventia.

dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani, incepand cu 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.
in cazul dvs. termenul de prescriptie se implineste pe 31.12.2010.

somatia pe care ati primit-o trebuie sa fie insotita de un titlu executoriu, iar in cazul amenzilor, procesul verbal de contraventie constituie titlu executoriu

temei legal: art. 145 cod procedura fiscala (OG nr. 92/2003) si art. 37 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor

puteti depune contestatie la executare silita in termen de 15 zile de la primirea somatiei, la judecatoria competenta.

mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante bugetare sca baloisibaloi sca baloisibaloi In anul 2005 se efectuiaza un control de fond in urma caruia se dispune plata unor creante catre bugetul de stat. In urma acestui act de control se emite ... (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)