avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum tratam absentele nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum tratam absentele nemotivate

La o companie cu angajati care lucreaza in timp inegal, comanda personalului se face telefonic prin dispecerat, se intampla ca salariatii sa nu raspunda la telefoanele dispecerilor pentru preluarea comenzilor si/sau sa nu onoreze comanda primita, caz in care salariatii sunt pontati nemotivati.
Avand in vedere cele mai sus mentionate am urmatoarele intrebari:

- Tinand cont de Codul Muncii art (1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile fapt ce ma duce cu gandul ca nu vom ponta nemotivat, nu vom suspenda si nu vom transmite in revisal suspendarea inainte de a efectua o cercetare disciplinara?

- Tinand cont ca aceste absente nemotivate se transmit in Revisal in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii.conform legislatiei, aceasta “data a suspendarii” este considerata ca fiind data de la care a inceput sa absenteze sau data la care in urma cercetarii disciplinare se stabileste caracterul nemotivat al absentei/ caracterul vinovatiei?

- In situatia in care pana la termenul stabilit de lege prezinta un certificat medical sau are la sfarsitul lunii norma legala de ore lucrata integral, mai ramane valabila suspendarea pentru absentele respective?

- Conform Art 120 Codul muncii, munca suplimentara nu poate nu poate fi efectuata fara acordul salariatului. In cazul in care la angajare salariatul isi exprima acordul pentru efectuarea orelor suplimentare, mai este necesar si acordul punctual pentru situatiile aparute pe parcurs?


Alte discuții în legătură

Desfacere cim MariaRamona MariaRamona Daca o persoana absenteaza mai mult de 3 zile consecutive, pot sa dispun desfacerea contractului de munca fara realizarea unei cercetari disciplinare? (vezi toată discuția)
Pontaj cu absente nemotivate dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Cum pot sa pontez mai multe persoane (4 angajati), care in luna ianuarie 2017 datorita timpului nefavorabil cu acordul lor si al patronului nu au ... (vezi toată discuția)
Cind transmit in revisal incetarea unui cim pt.absente nemotivate? carmenbn carmenbn Un salariat lipseste nemotivat din 21.05.L-am convocat pt.cercetare disciplinara(prin posta) pe 13.06.Nu a venit,deci pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)