avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva marja de profit masini second hand?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva marja de profit masini second hand?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : Cum se calculeaza tva la marja de profit dupa achizitionarea si vanzarea unui autorurism second hand ? La pretul de achititie se includ si taxele de transport? Mentionez ca sunt I.I. ca ex: pret masina - 2500 E pret transport -1200 E pret vanzare -5000
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Dl_Sandu , utilizator 21:22, 27 Ianuarie 2022
da se includ taxele de transport si rezulta pret de achizitie : 3700 euro. Marja se va calcula ca diferenta intre PV si PA = 5000-3700= 1300 euro. TVA la marja : 1300*19/119 = 207,6 euro.
Multumesc mult, sper sa pot rezolva cu contabila care nu pune in pretul masinii pretul de transport si practic trebuie sa platesc aproape tot profitul tva.
Da dar pe de alta parte ...poate ca va deduce TVA de pe factura de transport si atunci ajungi tot acolo cu cat TVA ai de plata.
Multumesc pentru promtitudinea dv, am totusi nelamuriri: contabila mea spune ca pretul de cumparare nu este acelasi cu pretul de achizitie, adica pret cumparare este strict pretul masinii, iar pretul de achizitie include si taxe licitatie si transport .De aceea as avea de plata si mi se pare aberant sa platesc 5000 lei tva pt un profit de 6500 lei . Dumneai calculeaza marja ca diferenta intre pretul de vanzare si cel de cumparare care nu include taxele transport si licitatie .
Va rog un raspuns concret si eventual temeiul legal la cum se aplica tva la marja!
Si eu as fi interesat cum se calculeaza corect aceasta marja de profit pentru plata TVA la masini SH cu regim special! Cativa contabili sustin in felul urmator!
daca exista o achizite de autotusim SH de pe un site specializat de licitatii auto la care se ofera o factura pentru autoturism de 1000€
o factura pe servicii 1000€
si una pe transport 500€,
ulterior masina se vinde de catre firma romaneasca spre o persoana fizica cu un pret de 3500€
Marja de profit se calculeaza astfel 3500€(pret vanzare) - 1000€(doar pret trecut pe factura pentru autoturism) = 2500€ rezulta TVA (19*2500€)/119 = 399€ !

Este corect acest calcul? Chiar nu se ia in considerare pretul total platit pentru aceasta masina?
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2022
Silviunb, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva achizitii masini second hand Dl_Sandu Dl_Sandu Un I.I. neplatitor de TVA achizitionez masini second hand din UE .Sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor TVA pentru achizitia si vanzarea de masini ? ... (vezi toată discuția)
Am o speta legata de tva. reallifehunter reallifehunter Buna. Am o speta legata dr TVA, stiu ca deja este obositor dar: PFA, Neplatitor de TVA, activitate vanzare auto second hand(marfa) dar cu inscrisa ROI ... (vezi toată discuția)
Regim special tva pentru auto sh Alexandru Caretta Alexandru Caretta Buna seara, Detin un SRL, care are ca domeniu de activitate comertul cu auto second-hand. In general, cumpar masinile de pe un site de licitatii (deci de la o ... (vezi toată discuția)