avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calitatea de asigurat medical.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calitatea de asigurat medical.

Buna ziua,
Am o întrebare privind calitatea de asigurat medical.
Un zilier care are un venit brut de 630 lei și net 425 lei pe săptămână ( 2520 lei brut și 1700 lei lunar) având în vedere reținerile 820 lei lunar, impozit și cas se încadrează ca și asigurat?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: dritaS , utilizator 18:05, 14 Februarie 2022
Activitatea desfășurată în condițiile legii nu conferă zilierului calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate. Acesta se poate asigura opțional în sistemul public de sănătate potrivit prevederilor art. 180 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilieri bulzanv bulzanv buna ziua, cum se procedeaza cu zilierii in acest an ,este obligatoriu sa inregistram in revisal ? sau procedam ca anul trecut ? multumesc pt raspuns (vezi toată discuția)
Indemnizatie zilieri-care este indemnizatia pt. zilieri ,dupa noul salariu minim (3436 ... kitabratu kitabratu Care este indemnizatia pt. zilieri ,dupa noul salariu minim (3436 lei)si ce contributii datoreaza (vezi toată discuția)
Buna ziua! dacă o persoana lucrează ca și zilier dar angajatorul ... Adriansky Adriansky Buna ziua! Dacă o persoana lucrează ca și zilier dar angajatorul plătește și CAS din 2019 zilierul are vechime în munca? Se poate verifica vechimea în ... (vezi toată discuția)