avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Dacă o persoana lucrează ca și zilier ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Dacă o persoana lucrează ca și zilier dar angajatorul ...

Buna ziua! Dacă o persoana lucrează ca și zilier dar angajatorul plătește și CAS din 2019 zilierul are vechime în munca? Se poate verifica vechimea în munca la Itm? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2021
Adriansky, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:23, 8 Iulie 2021
Activitatea prestata in calitate de zilier nu constituie vechime in munca.

Pentru veniturile realizate din activitatea prestată de zilieri se datorează contribuția de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat, conform prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, conferind zilierului calitatea de asigurat în sistemul public de pensii.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua. Mulțumesc de răspuns. As dori sa mai știu dacă pentru perioada în care am lucrat ca zilier se poate cumpăra vechimea în munca. Am 24 de ani. Pot sa plătesc eu contribuție la fondul de șomaj? Mulțumesc.
Vechimea in munca nu poate fi cumparata... Potrivit Legii 52/2011, pentru veniturile realizate din activitatea prestată de zilieri se datorează contribuția de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat, conform prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, conferind zilierului calitatea de asigurat în sistemul public de pensii.
Astfel, perioada cat ati prestat activitate ca zilier este luata in calcul la pensie.

Pentru somaj intrebati la AJOFM, De la 1 ianuarie 2018 nu se mai plateste contribuția pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilieri bulzanv bulzanv buna ziua, cum se procedeaza cu zilierii in acest an ,este obligatoriu sa inregistram in revisal ? sau procedam ca anul trecut ? multumesc pt raspuns (vezi toată discuția)
O persoană fără contract de munca, dar cu o înțelegere de ... dritaS dritaS O persoană fără contract de munca, dar cu o înțelegere de colaborare ca zilier,poate înainta un dosar de pensionar de boală dacă are aceast statut? ( ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie zilieri-care este indemnizatia pt. zilieri ,dupa noul salariu minim (3436 ... kitabratu kitabratu Care este indemnizatia pt. zilieri ,dupa noul salariu minim (3436 lei)si ce contributii datoreaza (vezi toată discuția)