avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. Costin ma numesc si am nevoie de o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. Costin ma numesc si am nevoie de o lamurire de la ...

Buna seara. Costin ma numesc si am nevoie de o lamurire de la un specialist: Lucrez in cadrul unei societati private in calitate de agent de securitate prestand progrmul 12 ore de zi, 24 ore liber, 12 ore de noapte, 48 ore liber. Mentionez ca in data de 01.12.2021 am efectuat 12 ore de noapte iar in data de 25.12.2021, 12 ore de noapte. Intrucat aceste doua zile au fost sarbatori legale, ar fi trebuit sa fi fost platit 200% conform CCM si CIM, inclusiv orele lucrate in zilele de sambata si dumunica, conform planificarii, ceeace nu s-a intamplat. Am mers la resurse umane solicitand lamuriri, iar sefa serviciului mi-a comunicat ca intrucat imi desfasor activitatea in ture, doar diferenta dintre nr de ore lucrate efectiv si nr de ore normate pt luna respectiva imi sunt platite 200%. Intrebare: este corect raspunsul sefei serviciului R.U., sau nu. Doresc lamuriri in ambele situatii. Multumesc anticipat pt raspuns si lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 25 Ianuarie 2022
Se platesc cu acel spor doar orele lucrate in zilele de sarbatoare legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de munca lunara pentru o sectie de spital florincamelia florincamelia cum se determina numarul de ore suplimentare (lucrate in zile de sambata si dumunica) si cum se acorda liberele aferente acestor ore intr-o sectie de spital ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,daca lucrezi in ture 12/24-12/48 iar ultima tura fiind ... Justme1701 Justme1701 Buna ziua,daca lucrezi in ture 12/24-12/48 iar ultima tura fiind vineri noapte 14 aprilie,si duminica si luni este zi libera pentru toata lumea din firma,este ... (vezi toată discuția)
Plata ore sarbatori legale maria_2012 maria_2012 Buna seara. Care este diferenta intre orele suplimentare si cele \\"festive\\"? Efectuez serviciu de ture 12/24 , adica lucrez sambata, duminica si alte ... (vezi toată discuția)